идеи за бизнес от вкъщи

Домашен бизнес за жени – най-печелившите направления

Публикувано на 8 май 2023 г.

Бизнесът от вкъщи е чудесен вариант за тези, които искат да печелят пари, но по някаква причина трябва да стоят у дома през цялото време. Това могат да бъдат жени в отпуск по майчинство, пенсионери, хора, които се грижат за болни роднини или сами се възстановяват от наранявания и тежки заболявания.

Бизнесът от дома за жените е не само необходимост. Мнозина предпочитат да работят в удобни условия, вместо да наемат офис или помещение, цех. Днес стартирането на бизнес и правенето на бизнес от дома е лесно. Можете да регистрирате ЕООД и онлайн чрез нашия уебсайт.

От счетоводна къща ГАРАНТ събрахме за вас най-интересните идеи, които можете да реализирате от и у дома.

Стартови разходи: 1/5 – много ниски
Възвръщаемост: 4/5 – висока
Сложност на управлението: 2/5 – ниско
Конкурентоспособност: 3/5 – средна

Ползите и преимуществата от домашен бизнес за жени

След избухването на пандемията мнозина оцениха възможността за дистанционна работа и независимост от обществения транспорт. Все повече и повече предприемачи се опитват да изградят бизнес по такъв начин, че да имат по-малко контакт с клиентите. Подобни мерки ви позволяват да работите и да печелите дори в разгара на противоепидемичните ограничения.

Използването на пощенски услуги, куриерска доставка дава възможност не само за работа във всяка ситуация, но и за разширяване на територията. Например, можете да продавате стоки през интернет, като ги изпращате в цялата страна. Или предложете пресни сладкиши с доставка из града до няколко часа.

Домашният бизнес за жени, независимо от конкретната идея, има своите предимства:

 • Свободен работен график. Винаги можете да планирате собствената си работа, както е удобно. Тук не са важни часовете, в които трябва да седите в офиса, а производителността.
 • Намаляване на разходите. Няма нужда да харчите пари за наемане на офис, помещение, работилница или транспорт. Повечето домашни бизнеси за жени изискват минимални инвестиции, така че са достъпни за почти всички.
 • Възможност за самореализация. След като сте създали удобно работно място в апартамент или къща, можете да правите това, което обичате. Вие сами определяте посоката на дейност и развитие.

Бизнесът от дома е подходящ за жени, които искат да печелят пари, но не могат да напуснат бита си в същото време. Например, в края на бременността или веднага след раждането на бебето. Домашният бизнес е добър вариант както за хора с увреждания, така и за пенсионери или тийнейджъри, които трудно си намират работа.

Топ най-печеливши направления за домашен бизнес за жени

Ако решите да започнете малък домашен бизнес, има много възможности за печелене на пари. Сред най-обещаващите са:

 • IT направление. Програмисти, дизайнери, SMM-специалисти – могат да работят от разстояние, приемайки поръчки от клиенти по целия свят. С течение на времето можете да стартирате собствен стартъп в тази посока.Сладкиши по поръчка. Това могат да бъдат торти, сладкиши, необичайни сладкиши, шоколад. Други варианти също са популярни – сладки за вегетарианци, вегани, диабетици.
 • Отглеждане на растения. Това могат да бъдат цветя, зеленчуци за салати, разсад и растения за продажба. В частна къща или апартамент можете да организирате миниферма за отглеждане на гъби или стриди.
 • Фризьорски услуги. Печеливша опция за домашен бизнес за жени е да предлагат на клиентите си подстригване, боядисване, маникюр, педикюр, удължаване на мигли.
 • Ремонт на облекло. Ако имате шевна машина, можете да спечелите допълнителни пари, като правите малки ремонти на дрехи. Като опция отворете цялостно ателие у дома, което прави индивидуално ушиване.
 • Частни уроци. Хората са готови да инвестират в образование, така че често наемат преподаватели. Можете да преподавате всичко чрез интернет: училищни предмети, чужди езици, музика, йога.

Добър вариант за домашен бизнес за жена е всяка професионална дейност от разстояние. Например, можете да кандидатствате за самостоятелна заетост или индивидуален предприемач, за да предоставите психотерапевтични сесии и онлайн правни консултации на всички. Така могат да работят счетоводители, редактори, системни администратори.

Съставихме малка селекция от най-печелившите видове домашен бизнес за жени. Това са най-обещаващите области, които могат да бъдат развити и постигнати.

Хендмейд / Ръчна изработка

Страхотен вариант за истински добрите с ръцете дами. Днес са много търсени ръчно плетени дрехи, меки играчки, бижута от мъниста и др. Такъв домашен бизнес е подходящ за жени, които знаят как да шият, плетат, бродират и тъкат от мъниста. Дори и все още да нямате необходимите умения, можете да научите всичко от видео уроци в Интернет.

Мнозина започват с плетене на малки аксесоари – шалове, ръкавици или шапки. Постепенно можете да преминете към по-сложни продукти: пуловери, жилетки, рокли.

Можете да правите всичко у дома и да продавате през интернет:

 • пощенски картички;
 • свещи;
 • сапун;
 • натурална козметика;
 • кожени бижута и др.

Преди да започнете собствен малък бизнес, проверете изискванията на закона. Например, детските продукти подлежат на задължителна сертификация. Ето защо, ако искате да направите нещо специално за деца, първо трябва да получите съответното разрешение.

Вижте статията ни за стартиране на бизнес с ръчно изработени предмети

Сладкиши, торти, печива

Тортите по поръчка са една от най-търсените тенденции. Поръчват се за рождени дни, сватби, фирмени партита. Ще трябва да овладеете тънкостите на сладкарските умения и да закупите необходимото оборудване. Но можете да правите прилични пари.

Не е нужно да става дума само за торти. Можете да предложите на клиентите печива, пресни домашно приготвени кексове, сладки, сладкиши, необичайни шоколадови блокчета. В големите градове се търсят и по-специфични продукти, например сладкиши за вегани, вегетарианци, трениращи фитнес и други спортове.

В същото време не е необходимо самостоятелно да рекламирате и продавате своите продукти. Можете да управлявате социални медийни канали и да приемате поръчки или можете да преговаряте с кафенета във вашия район за редовни доставки на необичайни сладкиши. Една от възможностите е да се провеждат майсторски класове, курсове за обучение.

Сложността на стартирането на такъв домашен бизнес за жени зависи пряко от идеята. Например, за да продавате торти и сладкиши, трябва да получите сертификати и разрешителни. Моля, имайте предвид, че това ще изисква доказателство, че вашата кухня отговаря на изискванията на определени институции.

Вижте статията ни за отваряне на собствена пекарна.

Работа онлайн

Друг печеливш вариант за работа от вкъщи, който подхожда на жени, е дистанционната работа под наем. Няма нужда да търсите работа с добро заплащане и приятелски настроен екип – управлявайте времето си сами. Можете да работите като нает счетоводител, дизайнер, IT специалист.

Аутсорсингът на счетоводството е популярна услуга, към която прибягват малките и средни фирми, за да не наемат служител на пълен работен ден. Специалистът получава заплащане за определен списък от работа, който извършва месечно, веднъж годишно или на тримесечие.

Онлайн може да работят:

 • копирайтъри;
 • редактори;
 • уеб администратори;
 • програмисти;
 • SMM-специалисти;
 • преводачи;
 • анализатори, консултанти и др.

Блогър

Това е може би най-печелившият домашен бизнес за една жена. Много марки са готови да инвестират в реклама в социалните мрежи: Facebook, TikTok, Instagram. Но за да получавате оферти от известни марки, каналът ви трябва да е популярен.

На зрителите може да се предложи всякакво съдържание: образователно, забавно, специално. Всичко зависи от собствените ви интереси и знания. Важно е информацията да е интересна и уместна. Например, ако водите моден блог, трябва постоянно да следите новостите в света на модата.

Социалните мрежи са огромен пазар, където можете да правите пари. Но за да станете успешен предприемач в тази област, трябва да работите усилено върху себе си и своя продукт.

Този списък с опции за домашен бизнес за жени не е изчерпателен – може да има много повече идеи. Можете да изберете всичко. Основното е, вашите услуги да са търсени. Не се страхувайте да експериментирате и да се пробвате в различни ниши, защото това е единственият начин да успеете!

Нуждаете се от регистрация на ЕООД за да стартирате своя бизнес от вкъщи?

Свържете се със Счетоводна къща Гарант
Изгодно

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *