Пловдив

тел: 0898 7777 36

адрес: бул. 6-ти септември 157, ет.1

10 идеи за бизнес с предмети ръчна изработка – част 1

Идеите за бизнес с предмети ръчна изработка днес са актуални както никога. Развитието на социалните мрежи и възможността за привличане на чуждестранни клиенти позволява на всички талантливи хора да се захванат със свой бизнес, използвайки ръцете си. От счетоводна къща „Гарант“ ще разгледаме направленията, които заслужават най-голямо внимание.

Изработка на авторски бижута

Бижутата позволяват на много жени не само отлично да изразяват себе си, но и да печелят. Неограничен брой комбинации от материали и творчески подход към бизнеса в комбинация дават бижута, които могат да се продават с увеличение 200-300%, а някои предприемачи ги докарват и до 1000%. Тъй като бижутата са продукт на импулсивно търсене, те се продават добре на места, където са събрани много хора, например, в търговски центрове и подлези.

За реализация на бизнес идеята ви за продажба на стоки ръчна изработка от нулата, се препоръчва използването на популярни социални мрежи като Instagram и Facebook, както и създаване на профил в сайтове за продажба на ръчни изделия като Etsy и други. Реалността в момента е такава, че начини за продажби има много, но най-важното, върху което трябва да съсредоточите вниманието си – оригиналност и неповторимост на самия продукт.

Желателно е да сте наясно с идеята за бизнес с ръчно изработени предмети, да изберете това, което ви е по душа и да реализирате своя бизнес именно с нея. Това може да бъдат плетени бижута от прежда или вълна, създаване на кожени бижута, от дърво, с бродерии и много други. В избора на идеи не си струва да се ограничавате само до шаблони. Пример за вдъхновение е британският дизайнер Джеръми Mей, който създава бижута от стари книги.

бижу от стара книга

Изделия от пластмасови бутилки, гуми и гумени чехли

Искаме, не искаме, във всяко ръкоделие има два основни разходни точки – това са суровините, от които се прави, и времето. Ако с вторият момент нищо не може да се направи, то с материала може да спестите значително от използването на такъв, който днес е в изобилие – например, пластмаса или гума. Днес junk culture (буквално, боклучавата култура) е глобална тенденция, която дава възможност на креативните хора за стартиране на бизнес и да печелят добре от всякакви отпадъчни материали: пластмасови и стъклени бутилки, изхвърлени джапанки и автомобилни гуми.

Това могат да бъдат красиви и елегантни, но безполезни вещи или обратното: дрехи и обувки, бижута, мебели за дома и градината, осветителни тела и саксии за цветя и така нататък. На успех се радва идеята за изработка на предмети за цветни лехи и вещи за украса на градини и дворове.

Производство на мебели за животни

Ако на пазара на редовите мебели ще ви е трудно да се откроите, то със зоомебели ще можете определено да се прославите. Една от интересните идеи за бизнес ръчна изработка е създаване на ръчно изработени мебели за котки. Това са всякакви мебели за точене на нокти, котешки къщички, стълби и дори рафтове и маси с тунели.

На любовта към котките последно е обърнал внимание един дизайнер от Хонг Конг, който е разработил цяла серия от котешки мебели с тунели и ниши. Идеята е, че те имат вътрешни плотове и рафтове, където котките могат да се катерят, да играят или да си поспят.

мебел за котки

Котешките мебели се изработват от различни материали и предмети: от дърво и плетени кошници, стари телевизори и монитори, куфари и кашони. На пръв поглед идеята за котешки мебели не изглежда много успешна, но това не е съвсем така.

Изследвания показват, че голям процент стопани са склонни да осигурят на котката си комфорт и да купят мебел, специално за нея. И все по-голям брой хора, особено тези, които живеят в големите градове, ще започнат да се отнасят към домашния си любимец все по-мило без да жалят за тях средства, нито за храна, нито за свързани с тях продукти.

Създаване на метафорични карти

Ако вие притежавате усет и талант на художник, то успешна идея може да се окаже създаване на метафорични карти. Метафоричните карти са инструмент за психолози, който се използва в процеса на консултиране на клиенти, а също и за самостоятелна работа с различни казуси. Метафоричните карти се позиционират като високоефективен инструмент, но въпреки това по същество представляват картинка във формата на карти за игра. Освен богато въображение, ви е необходимо умение за асоциативно мислене и умение интересно да поднесете своя продукт.

Инвестициите в създаването на метафорични карти са почти никакви: комплект може да се изработи с помощта на онлайн-услуги за създаване на метафорични карти, а пробно да ги разпечатате на домашния принтер. Своето творение може да рекламирате чрез общности на психолозите, а при високо ниво на интерес – да ги предложите на интернет-магазин, който да продава творенията ви. Остава само грамотно да изчислите нивото на надценките, инвестирайки в цената на услугите за печатница и комисинът на магазина.

Не забравяйте следващата седмица да прочетете и Част 2 с идеи за бизнес с предмети ръчна изработка в блога ни!

Share on facebook
Сподели във Facebook
Share on twitter
Сподели в Twitter

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още