Пловдив

тел: 0898 7777 36

адрес: бул. 6-ти септември 157, ет.1

Как счетоводните фирми работят по време на извънредно положение?

работа дистанционно

Пандемията от коронавирус силно усложни работата на счетоводните къщи. Основната задача за тях беше да организират дистанционна работа с клиентите. Вижте как по-добре да направите това в препоръките от счетоводна къща „Гарант“.

1. Организирайте дистанционна работа

Само за няколко дни нашият живот се промени драстично. Излизането извън дома е ограничено, избягваме общуването и пътуванията, за да се изключи риска от заболяване. Точното време да организирате дистанционно работата си.

В период на извънредно положение или карантина внимателно следете за срока на действие на сертификатите на своите клиенти. Все пак единственият начин за “безконтактно” получаване на сертификата това е подписването на заявление за нов сертификат на действащия сертификат за електронен подпис, така че свържете се с клиента по възможност предварително.

2. Останете във връзка с клиента

Сега като никога са актуални облачните услуги – специална услуга за отдалечено взаимодействие на счетоводителя с управителя или отговорните служители на фирмата при счетоводно обслужване.

Можете да общувате пълноценно с клиенти, да ги консултирате и отговаряте на въпроси в чат програма тип Messenger или Viber. Така се запазва цялата история на кореспонденцията с клиента. Могат да се изпращат и приемат бързо всички документи.

Счетоводна къща „Гарант“ предлага услугата Online счетоводство. Клиентите, които имат достъп до тази услуга, могат бързо да:

  • имат достъп до актуални счетоводни данни;
    да получават или изпращат документи по всяко време на деня;
  • получават актуална счетоводна информация по всяко време на денонощието – справки, отчети;
  • да поискат служебна бележка, справка за неизползван отпуск и др.

Свържете се с Online счетоводството на счетоводна къща „Гарант“ за отдалечен достъп!

Предоставяме напълно безплатно услугата Online счетоводство.

Разбери как работи системата за отдалечено счетоводство сега!

Спестете време

При извънредно положение (или карантина) натоварването на счетоводителя сериозно се увеличава, защото трябва да преустрои обичайните процеси, но освен работата си, да се грижи и за дома и близките си. Поради това стойността на всяка минута отдалечен труд се увеличава в пъти, а умората от рутината се натрупва по-бързо.

За пестене на време като счетоводител при справяне с работните задачи ще ви помогне бързото и своевременно изпращане на документите на клиента. Отчети, справки, декларации, документи за подпис можете веднага да изпращате на клиентите по електронна поща или чрез онлайн счетоводството. Благодарение на тази възможност не трябва да се извършат допълнителни действия с разнасяне, съхранение и потвърждения от страна на клиентите.

Разширете списъка с услуги

Оценете усложнената ситуация на пазара и извлечете полза за себе си. Тенденцията на нашето време – онлайн услугите, услуги за доставка. Предложете оферта на предприемачите, които искат да започнат да се занимават в тези сфери, услуга за дистанционна регистрация на бизнеса.

Можете да го направите чрез онлайн счетоводството и без да се посещават съответните институции като се изготвят на клиента нужните заявления, прикачени сканирани документи на клиента, сканирано копие на лична карта, декларация и други необходими документи. Подписването на документите може да стане чрез електронен подпис на подателя (клиента).

При сегашните условия целта на счетоводна къща „ГАРАНТ“ е да подкрепяме нашите клиенти. Ние работим за вас в режим 24/7, благодарение на онлайн счетоводството и осигуряваме постоянен достъп до нашите услуги, за да можете, както и преди, да получавате цялата необходима информация за вашата фирма, да решавате работни задачи и да продължите да се занимавате с бизнеса си.

Share on facebook
Сподели във Facebook
Share on twitter
Сподели в Twitter

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още