14 бизнес идеи с най-висока стойност за бизнеса – част 2

Публикувано на 31 август 2022 г.

В тази и предишната статия в блога на счетоводна къща ГАРАНТ събрахме 14 бизнес идеи, при които маржовете могат да достигнат 300%, 1000% и дори 4000%.

Вижте и останалите 7 видове бизнес с висока добавена стойност като продължение на предишната статия:

Печеливш бизнес №8. Сватбен салон

Сватбените рокли и аксесоари са стока с едно от най-високите нива на надценка в света на облеклото. Маржът тук може да достигне до 300-500%. Това се дължи на общата надценка за сватбата, която се случва „само веднъж в живота“ и за която „не съжалявам за никакви пари“. Не по-малко стабилен марж е заложен и във всички видове свързани сватбени аксесоари и атрибути, включително бижута, декорация, сватбени фотоалбуми, чаши за вино и др.

Печеливш бизнес №9. Продажба на градински фигури

Голяма надценка (около 250%) може да бъде поставена върху гипсовите фигури, които се използват за украса на градини и лични парцели. Този бизнес е привлекателен с простотата на технологичния процес и малките му инвестиции, за да стартирате производството си, което може да бъде възстановено за 5 месеца работа.

Печеливш бизнес №10. Автомивка на самообслужване

Автомивката на самообслужване е най-лесният старт за начинаещ в областта на обслужването на автомобили, защото отварянето на автосервиз, примерно, ще изисква известен опит и умения. Днес автомивките на самообслужване са доста търсени. Това се дължи на спестяването на разходи и възможността самостоятелно да се измие колата точно както собственикът на превозното средство иска. Подобен бизнес ще се изплати напълно след около 8-10 месеца.

Вижте статията ни за отваряне на автомивка тук

Печеливш бизнес №11. Цветарски магазин

Цветарският магазин е бизнес, който не изисква никакви сериозни бизнес процеси и наемане на голям брой служители – препоръчително е само да намерите хора за смяна или дори можете да работите сами. И въпреки че цветята не са най-маргиналният продукт, те обаче имат доста голям марж, който може да достигне 300%. Можете да възстановите инвестициите в рамките на шест месеца работа. Недостатъкът на такъв бизнес е изразената сезонност на търсенето.

Прочетете подробната ни статия за това как да отворите цветарски магазин.

Печеливш бизнес №12. Продажба на сладолед

Сладоледът се счита за продукт с високо ниво на надценка, нормалната надценка за който е около 200%. Има много бизнес формати – пълноправен магазин, стойка, щанд или остров в търговски център, количка, микрофургон и дори… бутик. Според собствениците на салони за сладолед в търговския център надценката за претеглен сладолед в чаши е от 400 до 1000%.

Печеливш бизнес №13. Кафене тип пекарна на палачинки

Палачинките са лесен за приготвяне продукт, но изключително обещаващ в своите възможности. Можете да напълните палачинката с всичко и това оставя широк обхват за кулинарно творчество. Вашият бизнес за продажба на палачинки е привлекателен с ниски инвестиции в оборудване (професионална машина за палачинки на две повърхности може да бъде закупена сравнително евтино) и възможността да се правят маржове е до 300-400%. Приблизително същата надценка е възможна и за пица.

Печеливш бизнес №14. Смути бар

За да отворите свой смути бар във формата на остров от 5-6 квадратни метра не са нужни огромни инвестиции, но ще ви донесе висока добавена стойност на месец. Предимствата на смути баровете включват сравнително свободна ниша, малки инвестиции, простота на технологията за приготвяне на напитки, модата на смутитата и в резултат на това висока надценка, която може да достигне до 1000%

Въпроси и отговори

Какво е марж?

Маржът е разликата между крайната цена на стоката и себестойността. Маржът може да бъде изразен както в абсолютна стойност, например в левове, така и в проценти. Често маржът в най-простия смисъл се разбира като печалба.

Какви продукти могат да се считат за такива с висок марж?

Има голямо разнообразие от стоки с висок марж. Тук са представени някои продукти с висока надценка, с чието производство и продажба може да се справи почти всеки начинаещ предприемач. Към тези стоки и продукти се включват:

  • Църковни свещи
  • Долно бельо
  • Оптик
  • Захарен памук и пуканки
  • Напитки
  • Бижута и много други продукти, описани в тази статия.

Стартирайте своя бизнес с висока добавена стойност бързо и лесно!

Свържете се със счетоводна къща ГАРАНТ и регистрирайте фирма сега!
Изгодно

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *