бизнес идеи

14 бизнес идеи с най-висока стойност за бизнеса – част 1

Публикувано на 19 август 2022 г.

В тази и следващата статия в блога ни от счетоводна къща ГАРАНТ сме събрали 14 бизнес идеи, при които маржовете могат да достигнат 300%, 1000% и дори 4000%.

Маржът на продукта може да бъде висок в почти всеки вид бизнес. Особено когато става въпрос за продажба на маркови, дизайнерски и други артикули, претендиращи за всяка изключителност. Но някои стоки имат висок марж чисто поради физически причини – цената им първоначално е ниска от евтиността или малкото количество материали, използвани в производството, което позволява да печелят не само производители, но и доставчици или дистрибутори, стигайки до 300% и повече. Отделно си струва да се каже за кетъринга, където маржът от 300-400% се среща почти навсякъде, така че 500-800 може да се счита за висок марж тук като %

Печеливш бизнес №1. Производство на църковни свещи

Може да се изненадате, но стоките с една от най-високите надценки са… парафинови църковни свещи. Да, да. Търговският марж върху тях може да достигне 3000%, тъй като цената на една свещ е само няколко стотинки. Въпреки че свещите са най-маргиналният продукт, трябва да разберете, че производството на църковни свещи трудно може да стане манна небесна и да забогатеете като предприемач. Пазарът, както се казва, отдавна е „разпределен“ и без контакти и връзки с представители на църквата ще бъде почти невъзможно да се популяризират тези продукти в храмовете.

Печеливш бизнес №2. Продажба на бельо

Такава категория дрехи като бельо се отличава с голям марж. Дори ако магазинът за бельо работи в средния ценови сегмент, обичайната надценка е 200-300%. Това се дължи на ниските производствени разходи, минималните разходи за съхранение и транспорт. Ако бельото е позиционирано като дизайнерско, тогава маржът веднага скача до 1000-1100%. Разумен ограничител на надценката е само високото ниво на конкуренция. Въпреки факта, че бельото е най-маргиналният продукт, има много магазини за бельо, особено в интернет.

Печеливш бизнес №3. Оптика

Средната надценка за очила, направени по лекарско предписание в оптичните салони, е около 200% и може да достигне до 300%. Сред асортимента на оптиката по размер на надценката води рамката за слънчеви очила, която може да достигне 1300%. Предприемачите отбелязват, че друго предимство на бизнес идеята е малкият размер на стоките, така че не е необходимо да се наемат големи площи.

Печеливш бизнес №4. Продажба на захарен памук

Продажбата на захарен памук е дейност, която не изисква никакви прекомерни усилия или умения от вас. В допълнение, захарният памук е с висока добавена стойност, чийто марж надвишава 4000%. Ако продавате памук в комплект с пресни сокове и закуски, можете да увеличите рентабилността на точката.

Печеливш бизнес №5. Продажба на пуканки

Ако търсите бизнес с висока надценка, потърсете пуканки. Само две супени лъжици „суровина“ могат да ви дадат голям обем на готовия продукт. Пуканките са една от най-носещите печалба стоки. Надценката за пуканки е средно около 600-700% и достига 1500%. В същото време инвестициите са ниски – можете да започнете да продавате с професионална машина за пуканки на стойност 500 лв.

Печеливш бизнес №6. Продажба на бижута

Нормалният марж за бижута може да се счита за ниво от 200-300%, въпреки че някои предприемачи го довеждат до 1000%. Бижутата са продукт на импулсивно търсене и се продават добре на места, където се събират хора, например в търговски центрове. Няма нужда да отваряте голям магазин – точка от типа островен формат е достатъчна.

Печеливш бизнес №7. Кафене

Напитките традиционно са продуктите с една от най-високите добавени стойности в менюто на кафенета и ресторанти. Надценка от 300-400% е доста често срещано явление и за сметка на печива и десерти (всички видове понички, кифли, вафли с топинги), крайната надценка може лесно да се увеличи до 600%. Бизнесът е привлекателен с изобилие от формати за всеки бюджет (можете да отворите под формата на обикновено кафене в пълен формат, търговски обект с формат „кафе не за тук“, мобилно кафене, да се занимавате с вендинг търговия с кафе и др.), както и с нарастващата консумация и потребление на кафе под всякаква форма.

Вижте и останалите бизнеси с висока добавена стойност в следващата част на статията в блога ни!

Стартирането на собствен бизнес е лесно и бързо с помощта на счетоводна къща ГАРАНТ!

Свържете се с нас сега – ще съдействаме за регистрация на фирма и изрядно счетоводство!
Изгодно

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *