Пловдив

тел: 0898 7777 36

адрес: бул. 6-ти септември 157, ет.1

Подробности за системата ни за онлайн счетоводство

Какви са предимствата на online счетоводството и има ли смисъл изобщо от подобна услуга? Този въпрос вероятно вълнува доста хора, интересуващи се от счетоводни услуги. За българския пазар това е сравнително нова услуга – подобна възможност все още не се предлага масово от счетоводните къщи. Като всяка нова услуга, и тази първоначално се сблъсква с въпроса: “С какво това ще допринесе за подобряването на счетоводното обслужване на фирмата ми?”.

Първо, като за всяко ново и непознато нещо, засега не съществува точна и ясна дефиниция за това, какво представлява онлайн счетоводството. И поради тази причина съществуват съществени различия между счетоводните кантори, предлагащи подобна услуга.

Какво представлява нашата система за онлайн счетоводство? На първо място, тя е форма за комуникация с клиентите ни. Тя ни дава възможност максимално бързо да предоставим информацията, от която клиентът се нуждае. Нашата система за online счетоводство се състои от 3 главни елемента:

  • Комуникация с клиентите и обмен на документи в реално време.
Това според нас е най-важната функция на онлайн счетоводството. Ежедневно всяка фирма се нуждае от различни счетоводни справки – отчети, копие от дадени фактури, справки за дължими суми от клиент, служебна бележка за доходите на някой служител, и много други.

Практиката показва следното – софтуерът ни изготвя отчета почти мигновено (всеки добър счетоводен софтуер го може), а след по-малко от 30 секунди отчетът вече се намира в папка на компютъра на клиента. Това е много по-удобно, отколкото комуникацията по алтернативни начини. Клиентът има достъп до тези документи от всеки компютър – физически те се намират в безплатната флаш памет. И са винаги актуални. Единственото, от което имате нужда, е да поставите флаш паметта в който и да е компютър с връзка с интернет.

  • Справки по всяко време на денонощието
Собствениците на малък и среден бизнес в България често работят до късно, включително и в неделя. Понякога, за да работят, се нуждаят от актуална счетоводна информация късно през нощта, когато счетоводната фирма не е на разположение. Нашата система за онлайн счетоводство решава този проблем, като дава възможност клиентът сам да прави най-важните счетоводни справки, и сам да достигне до данните, които са му нужни.

Принципът е прост – през деня ние осчетоводяваме документите, и сме на разположение на клиента. В извънработното ни време, клиентът има достъп до тези счетоводни данни. По този начин фирмата му функционира, дори когато ние почиваме.

  • Комуникация с държавните институции посредством електронен подпис и онлайн банкиране.
Тази функция я посочваме най-накрая – по простата причина, че дори и за България подобни услуги не представляват кой знае какво – почти всяка счетоводна къща предлага подобна възможност.

Това обаче не означава, че тази група от услуги е маловажна. Целта й е да спести безкрайните пълномощни, подписи и печати, от които се нуждаем, за да подаваме месечните справки-декларации и отчети. Всичко това се извършва с помощта на електронен подпис.

Онлайн банкирането е съществено улеснение – ние можем да изготвим платежните нареждания – за плащането на осигуровките, за заплатите на персонала – и работата на клиента е единствено да ги нареди за изпълнение. Това спестява време, и предпазва от скъпостуващи грешки.

Имате ли впечатления от подобни системи? Какво друго би улеснило една фирма? Можете да споделите с коментар, или ни пишете.

Share on facebook
Сподели във Facebook
Share on twitter
Сподели в Twitter

One Response

  1. Контактите с държавните администрации са истинска мъка, дори и да имаш електронен подпис. Освен това, електронния подпис все още е доста скъпо удоволствие, за да стане масова практика – за съжаление предимно фирмите го използват – за дребните търговци като мен или за обикновените хора остава масовото висене по опашките!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *