Идеи за бизнес през 2022 – Част 2

Публикувано на 21 януари 2022 г.

Бизнесът започва с идея. От счетоводна къща ГАРАНТ знаем, че добрите идеи са ценни за успешното стартиране на бизнеса Ви и продължаваме с бизнес идеите за 2022 година.

Идея 7. Семейна психотерапия

Сигурно сте виждали семейни психолози в американските филми. Почти всяко семейство ги има. За България тази тема изглежда не е актуална. Но всъщност не е така. Тук психологическата помощ е също толкова необходима. Просто все още не се афишира и позиционира като нещо социално одобрено. Междувременно психологическата помощ на добър специалист може да реши основните проблеми на много семейства.

За щастие постепенно ситуацията започва да се променя. И хората вече са по-склонни да обръщат внимание на услугите на психолози и не се колебаят да потърсят помощ. Всичко това ще се развива и ето защо може да се очаква, че много хора ще се насочат към този бизнес, а психолозите ще станат търсени на пазара.

Идея 8. Вертикално земеделие

Освен факта, че на Земята има проблем с пренаселеността, има и проблем с недостига на земя за земеделие. И проблемите са свързани. Ето защо новите технологии се развиват към решаването на тези проблеми. Сега все по-голямо внимание на предприемачите привличат устройства, които могат да осигурят вертикално земеделие. Същността им е, че те ви позволяват да отглеждате култури в ограничено пространство откъм ширина и дължина. Местата за засаждане са разположени едно върху друго и нагоре.

Изграждането на такива вертикални ферми е изгодно от гледна точка на спестяване на пространство. Ето защо темата се развива в напредналото земеделие и става все по-популярна. Между другото, можете да сравните с вертикалните паркинги, които също решиха този проблем и завладяха своята част от пазара.

Идея 9. Рафтове-маси – производство

Удобни решения за планиране на апартаментите хората търсят не само в IKEA. Гигантът не може непрекъснато да предлага нещо ново. И ако се занимавате с производство или препродажба на дървени рафтове, които едновременно се използват като маси, можете да заемете печеливша ниша на този пазар. Освен това не се изисква отделен магазин за продажба. Също така е важно, че са идеални за малки апартаменти, които стават все повече и повече.

Рафтовете-маси са само един пример за творчески и практичен подход към новото производство на мебели. Тъй като апартаментите с малък размер стават все повече, а жилищата продължават да стават все по-скъпи, такива решения ще бъдат търсени дългосрочно.

Идея 10. Зарядни станции за електрически автомобили

Новостите на пазара на електрически автомобили вече не изненадват никого. Но по някаква причина малко хора обръщат внимание, че в големите градове вече можете да намерите такива устройства по улиците, че пазарът вече действа, че започва да се развива и няма да спре. Но инфраструктурата все още не е създадена.

Можете да действате напред, клиентите ще бъдат малко, но няма конкуренция. И в близко бъдеще ще дойде момент, когато ще има рязък растеж на цялата индустрия.

Идея 11. 3D проектор за представления и сватби

Такива технологии се използват от години. Тяхното приложение може да се види по време на големи фестивали и тържества, когато с помощта на такива проектори се създават невероятни представления. Сега те постепенно започват да се използват в по-малко мащабни случаи и можете да печелите пари от това. Например, да предлагате услуги и оборудване за ивент агенции или сватби. С помощта на подобно шоу младоженците могат да се открояват сред хиляди обикновени сватби и наистина да украсят събитието си, а вие печелите. Оборудването може просто да отдавате под наем или самостоятелно предоставяне на услуги като техник.

Идея 12. Холографски проектор за шоу

Друга бизнес идея, работеща с модерно оборудване. Съвременните холографски проектори са в състояние да възпроизвеждат истински цветни предавания, които ще привлекат вниманието на огромен брой хора. Оттук и разнообразието от приложения на това оборудване. Всяко събитие – сватби, партита, презентации, корпоративни събития ще стане много по-интересно, ако използвате холографски проектори. А вие ще бъдете в състояние да предлагате оборудване и услуги за настройка и поддръжка.

Идея 13. Букети от сладолед

Всички вече са чували за бонбони, риба, месо и дори алкохол. Време е за букети от сладолед. Това е истински букет, в който вместо цветя се използват фигурки от сладолед с различни вкусове. Можете да започнете с прости форми и в последствие да усъвършенствате изкуството, усложнявайки формата с различни инструменти. Въпреки това, веднага трябва да се отбележи, че ще трябва да се инвестира в хладилно оборудване. Защото такива букети дори са трудни за транспортиране.

Идея 14. Мувинг

Или по простичко казано – услуга за преместване. Тази концепция отдавна се използва на запад, където хората се местят по-често, защото основно живеят не в закупени апартаменти, а в наети. Преместването в градовете е често занимание. Следователно, търсенето на услуги ще бъде значително с правилната реклама. Основното нещо е да се разбере, че преместването, за разлика от обикновените камиони, е набор от услуги, а не само камион с хамали и шофьори. В тази услуга специални служители сами ще донесат опаковъчен материал, сами ще опаковат всичките ви неща, ще слязат от апартамента, ще ги натоварят в камиона, ще транспортират и разтоварят. Клиентът ще трябва само да плати. Такава идея може да бъде добър начин да печелите пари, защото няма да изисква големи инвестиции от вас. Бригадите на първо място могат да бъдат събрани за конкретна поръчка. А самата услуга е много удобна за потребителите.

Идея 15. Състезания с дронове

Нов вид забавление се ражда от новите джаджи. Дроновете вече се използват навсякъде – от доставка до видео заснемане. Сега можете да се състезавате с тях. Идеята е подходяща за тези, които могат да намерят място за инсталиране на трасета. И това не трябва да бъде голяма стая. Могат да се провеждат полетни тестове и на открито. Основните инвестиции ще отидат за закупуване на моделите. Все пак техниката не е най-евтината. Също така е задължително да се вземат предвид възможните повреди по време на състезанието. Допълнителни приходи в този случай може да дойдат от излъчване на видео блог. Идеята има огромен потенциал за мащабиране. От обичайните забавления за малка компания до създаването на цяла лига с развлекателен ресурс, на който да се продават реклами и да се правят залози. Но е по-добре да започнете с малко.

Идея 16. Деклатеринг

Този термин означава услуга по разчистване от ненужни вещи. Тази посока се развива съвсем наскоро. И изненадващо, търсенето в някои страни нарасна много бързо. Същината е, че хората сега се нуждаят от професионално отстраняване от безполезни неща, които ги карат да се чувстват неудобно в апартаментите или къщите им. От мебели до дрехи.

Не бъркайте с обичайното почистване. Деклатерингът има за цел да помогне не само да се почисти, но и да се отървете от всичко, което може да бъде излишно, да направи място в жилищното пространство. И тук е важно да бъдеш не просто хамалин и чистач, а истински психолог. Защото в природата на хората е да съжаляват за всичко.

Все още не е ясно дали такъв бизнес може да се установи в България, защото хората тук са особено привързани към родния „боклук“ (спомнете си за балкони и вили). Но можете да спечелите от това с правилния подход.

Заключение

Много от тези идеи може да изглеждат твърде иновативни. Но всъщност не е така. Единствената трудност е, че вие ще бъдете един от пионерите на този пазар, което означава, че ще трябва да създадете потенциална аудитория. От друга страна, не е ли страхотно, когато точно вашата фирма ще застане в началото на тенденцията?

Вижте и Първа част от списъка ни с идеи за бизнес през 2022 година.

Искате да стартирате свой бизнес?

Счетоводна къща ГАРАНТ ще помогне с регистрацията и последващото счетоводно обслужване - онлайн или на място.
Изгодно

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *