Идеи за бизнес през 2022 година – Част 1

Публикувано на 8 януари 2022 г.

Бизнесът започва с идея. От счетоводна къща ГАРАНТ знаем, че за успешното стартиране на бизнеса Ви е необходим внимателно изработен бизнес план. Но той винаги се основава на конкретна концепция.

Това може да бъде проста популярна идея, например – да отворите кафе павилион или кафене. Може да бъде предизвикателство, в което ще са необходими специални умения, като например стартиране на медицинска лаборатория. Доходоносните ниши са достатъчно. А някои дори ще изискват минимални инвестиции.

Забележка: Ако не сте сигурни, че сами ще се справите с организацията на бизнеса, изберете франчайз, който ще ви помогне.

Как да изберем бизнес идея през 2022 година. Стратегия за избор

Винаги се фокусирайте върху няколко фактора:

  1. Идеята трябва да е интересна. Иначе няма да можете да инвестирате в нея.
  2. Идеята трябва да е актуална. В противен случай няма да намерите купувачи.
  3. Бизнес идеята не трябва да бъде задължително оригинална. Всяка дейност с усилия и инвестиции може да доведе до печалба.
  4. Бързите тенденции често преминават незабавно. И можете да спечелите от тях само в ограничен период от време. Така беше през 2020 и 2021 година. И винаги ще бъде. Не преследвайте всяка новост и анализирайте пазара.

Изберете вида на бизнеса, който искате да правите

  • Онлайн или офлайн
  • Основен или вторичен
  • Активен или пасивен

От счетоводна къща ГАРАНТ събрахме за вас селекция от бизнес идеи, които могат да бъдат реализирани през 2022 година. Това ще ви помогне да видите перспективни направления, да решите какво е по-близо до вас – бизнес у дома или класически опции и да изберете актуална идея.

Идея 1. Светлинен сладък памук

Захарният памук винаги е бил доходоносен сезонен бизнес и, например, начинаещ, който иска да направи това, е почти невъзможно да намери свободно място, където има много хора (паркове, концерти, фестивали). Всичко е пълно с хора, които не искат да пропуснат печеливш бизнес с невероятно висока рентабилност.

Това е интересно: нискотарифните франчайзи са по-малко печеливши, но позволяват по-бързо изплащане на бизнеса. Производството на захарен памук се отнася до такива видове предприемачество.

Тогава някои предприемачи започнаха да мислят за нещо, което ще им помогне да привлекат вниманието. Така започват да се появяват нови видове захарен памук. Не само многоцветен, но памук с различни форми. Конкуренцията ражда напредък. Но предприемачите не се спират само на формите. Така че може би скоро в парковете ще видим захарен памук, който свети.

Всъщност не свети самият памук, а рафтовете със светодиоди. Но това е отличен трик, който изпълнява своята функция – привлича вниманието на посетителите. Освен това, купилите очакват и изненада – пръчките могат да се използват като играчка, след като основният деликатес бъде изяден.

Идея 2. Уред, който ще ви научи да свирите на китара

В действителност, всички видове устройства, които са създадени за тези, които не могат да свирят на инструменти, са много. Не са от вчера. Вземете най-малкото специални контролери за игрови конзоли и игри, които имитират популярни песни, на играчите им остава просто навреме да натиснат клавишите.

Но все пак всички те са по-скоро за забавление, отколкото за учене. А хората, които дори в зряла възраст мечтаят да се научат да свирят на този инструмент, не са малко. Ето защо, специално устройство или уред, който ще опрости обучението и спести време, е подходящо.

Такова устройство е ChordBuddy. Това е набор от специални бутони, които са прикрепени към грифа на истинска китара на правилните места. Ученикът учи акорди чрез натискане на бутоните. И след това един по един се махат. По този начин се включва и мускулната памет, ръцете си спомнят позициите.

Удобно интересно и евтино нещо, което предприемачът може спокойно да поръча и продаде в България, докато никой не го е направил. Желателно е за бърз старт да се създаде лендинг страница и да се инвестират пари в реклама.

Идея 3. Тоалетна хартия с рисунки за деца

Всичко, което има детски дизайн и е снабдено с приятни цветни снимки, веднага се възприема от потребителя като специален продукт за деца. Защо не може да бъде обикновена тоалетна хартия-нещо, което всеки човек използва всеки ден? Отговорът е, че може. И тъй като това обикновено не се среща в магазините, бизнес идея може да се използва за печалба. Тя е проста и удобна, не изисква инвестиции и може да бъде добър начин да печелите пари от това, което отдавна е измислено преди вас.

Идея 4. VR картинг

Новост, позволяваща да се усъвършенства старата бизнес идея. Стартирайте картинг център като добавите елемент за виртуална реалност към него. Това се прави с помощта на технологията VR-очила, които се носят по време на шофиране на картинга по пистата. В резултат на това пилотите виждат колоритен виртуален свят, а самата надпревара става няколко пъти по-вълнуваща. Бизнесът не е евтин, оборудването трябва да бъде скъпо. Въпреки това, можете да започнете и с малко, особено ако реализирате идеята във вече действащ картинг център.

Идея 5. Мочи.

Мочи е вид десерт директно от Япония. Прост, вкусен, разнообразен и все още не особено разпространен в нашата страна. Каква е причина да вземете бизнес идея в обращение и да търгувате с такива сладкиши? Можете да печелите от тях по различни начини – да поставите corner в търговския център, да продавате на фестивали от мобилна точка или да направите част от менюто в кафенето. Особено, тъй като това лечение има приятен вкус. Пълнежът може да бъде различен – от шоколад до плодове, а външният слой е направен от оризово брашно, захар и вода.

Идея 6. Лазер за почистване на повърхности

Почистването на повърхности от нагар, сажди, масло, ръжда, оксид, боя е проблем на много хора, особено в производството. Преди това се използват различни химически препарати, които не улесняват много процеса и понякога могат да повредят обекта, когато се извикаа персонала на франчайз за почистване, наемат специалисти.

Сега технологията за отстраняване на замърсяването с лазер стана достъпна.

Този метод не само ще изчисти детайла качествено, но и ще го направи много по-бързо и без човешки труд. Съответно, понякога можете да увеличите обема на почистените предмети.

Ако имате такова устройство, можете да предлагате услугите си поне на всички бензиностанции. Но само с вашата потенциална аудитория със сигурност няма да се ограничите. Основното нещо тук е да се направи достъпна и качествена реклама. Ще има поръчки.

Също така е важно да се разбере, че за този бизнес не е необходимо много място. Всъщност можете спокойно да оборудвате гаража си и да предоставяте услуги точно там. Но предупреждаваме веднага – такова устройство, уред е много скъп. Ето защо да избиете бързо инвестициите няма да стане.

Искате да стартирате бизнеса си, а нямате регистрирана фирма?

Счетоводна къща ГАРАНТ ще помогне с регистрацията и последващото счетоводно обслужване - онлайн или на място.
Изгодно

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.