Видове счетоводни услуги и ползите от външно счетоводно обслужване

Публикувано на 29 април 2019 г.

Всяка сфера на бизнеса и деловата дейност изискват контрол и водене на отчетност, тъй като е невъзможно да има успех, ако финансовите и счетоводни дела са в пълен хаос. И, ако в големите компании тази задача се решава от цели отдели персонал от счетоводни специалисти, то при малкия и среден бизнес често няма смисъл да се назначават експерти на постоянна основа.

аутсорсинг счетоводство

Счетоводното управление не изисква щатен специалист, а и да се назначат група от професионалисти е скъпо и нерентабилно. Чудесен начин за излизане от създадената ситуация ще се превърне привличане на счетоводители от аутсорсинг компания, счетоводна къща, която предоставя услуги по счетоводно обслужване за всички съществуващи видове.

Базово и нестандартно водене на счетоводна отчетност

Счетоводно обслужване може да се извършва редовно, регулярно и на еднократна основа, тоест при възникване само на определено отчетно, счетоводно събитие. Базовият пакет включва следните моменти:

 • инсталиране на програма за осчетоводяване и нейното стартиране;
 • документално фиксиране на всяко действие, дейност случваща се в рамките на фирмата, компанията, предприятието;
 • периодична отчетност (изготвяне на месечни, тримесечни, годишни отчети);
 • съпровождане на банковото, партньорското и други външни взаимодействия и дейности на фирмата.

Ако стандартното, базово обслужване не е достатъчно, тогава се предлагат счетоводни услуги с разширен спектър:

 • редовни регулярни консултации;
 • възстановяване и архивиране на счетоводната информация;
 • помощ с дългосрочен характер;
 • счетоводни услуги, свързани с личен състав и работна заплата;
 • актуализации на отчетността и адаптирането ѝ според новите закони и правила;
 • правни консултации;
 • регистрация на фирма;
 • административни услуги и др.

Както можете да видите, счетоводното обслужване и поддръжка обхващат пълен набор от счетоводни услуги, включително моменти и дейности по вътрешната и външната дейност на фирмата, предприятието.

Предимства на счетоводното обслужване от външна счетоводна къща (счетоводен аутсорсинг)

Водене на счетоводство и счетоводна отчетност от външни специалисти позволява оптимизиране на отчитането и фирменото счетоводство, превръщайки го от хаотично натрупване на документален поток в удобен за работа документооборот. Освен това, фирмата си спестява време от комуникация с държавни, данъчни и други институции, организиране на персонала и решаване на ТРЗ задачи, следене на законова актуалност и може да се концентрира изключително върху бизнес страната на въпроса.

Изборът на външно счетоводно обслужване с доказани специалисти и счетоводни професионалисти изключва привличане на некомпетентни счетоводители, тъй като аутсорсинг услуги предлагат вече опитни, утвърдили се и компетентни професионалисти. Те ще поемат на раменете си голяма част от финансовите притеснения, бизнес делата ви ще преминат и ще се водят под пълен контрол, а обемът на работата ще компенсира таксата за счетоводно обслужване, която се оформя с договор.

Търсите качествено счетоводно обслужване?

Свържете се със Счетоводна къща Гарант
Изгодно

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *