идея за бизнес - печат на тениски

Печатът на тениски – интересна бизнес идея

Публикувано на 31 март 2023 г.

Отпечатването на изображения върху чаши, персонализирани дрехи или тениски като бизнес е чудесна възможност да започнете свой собствен бизнес. Не изисква големи инвестиции и задълбочени познания. Както начинаещ, така и опитен предприемач ще могат да започнат да печелят постоянно. Основното е да се състави подробен бизнес план с изчисления.

Стартови разходи: 2/5 – ниско
Възвръщаемост: 3/5 – средна
Сложност на управлението: 2/5 – ниско
Конкурентоспособност: 2/5 – ниска

Особености на бизнеса с печат на тениски

На етапа на бизнес планиране обърнете голямо внимание на технологията за печат на тениските. От това ще зависи външният вид на дрехите и желанието на клиента да се върне при вас. Най-добрият вариант е да изберете технологията „Термотрансфер“. Икономичен е, получават се ярки шарки, а върху дрехите може да се нанесе абсолютно всичко, дори снимка.

Очакваната рентабилност на бизнеса с печат на изображение от снимка е 100%. Инвестираните пари ще ви се върнат в рамките на 6-9 месеца, ако зададете следните цени:

 • нанасяне на рисунката: 6-7 лв.;
 • тениска с изображение: 25 лв.;
 • ексклузивни поръчки: 50 лв.

Ако изпълнявате 10 поръчки на ден, бизнесът с персонализирани дрехи скоро ще започне да носи добри приходи.

Как да отворите своя работилница / ателие / студио за печат върху тениски?

Когато планирате да отворите студио за печат върху тениски, трябва да вземете предвид много нюанси. Успехът на един отпечатък зависи от това колко дълбоки са детайлите. Изучаването на технологията на приложение е само първата стъпка.

Регистрация на фирмата

Бизнесът с печат на тениски изисква официална регистрация. Можете да започнете работа след регистрация на ЕООД или ООД. Ако нямате познания в тази област, по-добре е да се свържете с някого за помощ.

Избор на помещение

Бизнес планът за студио за печат на тениски трябва да включва местоположението на мястото, където ще се извършва работата. Успехът на начинанието зависи от това. Колкото повече трафик, толкова по-печеливш бизнес. Търговските центрове са най-добрите места. Както показва практиката, по-малко купувачи идват в самостоятелен магазин. Друго добро местоположение е в близост до хотели. В този случай гостите на града ще станат клиенти.

Няма нужда да наемате голяма площ. Достатъчно е да отделите ъгъл за масата, да инсталирате няколко рафта с примери за вашата работа и кутия за съхранение на материали.

Необходимо оборудване

Когато съставяте бизнес план за печат върху тениски с изчисления, трябва да вземете предвид предварителните разходи:

 • лаптоп;
 • принтер за печат на изображения;
 • сменяеми картриджи;
 • термопреса;
 • тениски и чаши.

С разрастването на бизнеса нуждата от нови инструменти ще нараства. Не е забранено закупуването на употребявана техника, основното е техническото състояние. Ако планирате да отпечатате възможно най-много изображения, тогава ще трябва да закупите два принтера наведнъж.

Подбор на персонал

Отначало ще можете да работите сами. След няколко месеца, когато и ако се вземе решение за отваряне на допълнителен пункт за печат на тениски, ще е необходим помощник. При подбора на кандидатите са важни познанията в областта на технологиите.

Заплатата може да варира от 800 до 1200 лв. на месец. Като мотивация за служителя ще е бонус за преизпълнение на плана за продажби. Но стандартът на живот в града също оказва голямо влияние.

Избор на доставчици и пазар

Голям брой клиенти могат да бъдат набавени само от тези, които не спестяват от реклами. Също толкова важно е да се провеждат промоции и отстъпки, хората винаги са привлечени от предимствата. Тези оферти ще ви помогнат да изпреварите конкурентите си.

Всеки начин да се представите е ефективен: флаери, банери, визитни картички, медии, социални мрежи и реклами по радиото и в интернет. Ако работата се извършва в търговски център, тогава можете да инсталирате оферта близо до главния вход.

За да привлечете възможно най-много клиенти, разширете гамата от продукти. Можете да отпечатате изображения не само върху тениски и чаши, но и да създадете уникални чинии, магнити и календари. Можете да намерите вашите потребители като сключите договор със сувенирни магазини.

Защо трябва да се захванете да печатате тениски?

Бизнесът с печат на тениски е търсен от десетилетия и актуалността му няма да изчезне. Сега, когато всеки иска да изпъкне, да покаже своята индивидуалност, уникалните дрехи ще му дойдат на помощ.

Други преимущества:

 • тениски и чаши най-често се купуват като евтин подарък;
 • необходима е скромна инвестиция за стартиране на бизнес;
 • лесно можете да рекламирате магазина си в социалните мрежи и не винаги е необходима помощта на специалисти;
 • възможност за спестяване от наемане на помещение;
 • водещи експерти са установили рентабилност от 100%;
 • ако нещата не се получат, винаги можете да си върнете похарчените пари, като продадете съществуващото оборудване.

Какви разходи ще са необходими за отваряне и поддръжка на студио / ателие?

За стартиране са достатъчни 9-10 000 лв., говорим за малък град. В голям тази цифра е повече от 2 пъти по-висока, наемането на помещение е по-скъпо, а заплатите са по-високи за страната.

В какво и колко да инвестираме:

 • регистрация на фирмата;
 • наем на офис на година;
 • оборудване;
 • консумативи;
 • реклама;
 • други разходи.

Има няколко начина за намаляване на разходите:

 • закупуване на употребявана техника;
 • заплащане на наем на месечна база;
 • придобиване на консумативи направо от производителя;
 • първоначално откажете да печатате собствени тениски, работете само по поръчка.

Оценка на риска

Стартирането на бизнес за печат на тениски е решение, което е лесно за изпълнение. Това се разбира от много предприемачи, така че пазарът е пълен с такива компании, конкуренцията е висока. Винаги съществува риск от прегаряне, така че това за да не се случи, трябва редовно да генерирате нови идеи.

Някои фирми са уверени в успеха си, не разширяват производството си, отпечатват еднотипни рисунки. Изгодно е да сте в тренда: прилагане на подходящи изображения, създаване на визуализация в социалната мрежа и редовно публикуване, широка гама от тениски и др. Освен това можете да научите основите на работа с графични редактори, за да изненадате клиентите с качество на печат.

Бизнесът с печат на рисунки върху тениски, дрехи, чаши и други предмети за бита е печеливш. След като инвестирате най-малко 10-12 000 лв. – то на месец ще можете да спечелите 2 000 – 2 200 лв. при условия: че сте успели да заобиколите конкурентите, търсенето на услугата е стабилно. Но дори ако инвестицията се окаже неподходяща, винаги можете да си върнете парите, като обявите оборудването за продажба.

Стартирайте свой бизнес, но не забравяйте и за счетоводството

Свържете се с нас сега!
Изгодно

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *