Как да открием своята идея за бизнес

Публикувано на 12 април 2019 г.

Идеи за онлайн бизнес с минимална инвестиция

Мислите започване на собствен бизнес, но ви плаши необходимостта от инвестиране на голяма сума пари? Има много идеи, които не изискват да залагате апартамент в банката или в заложна къща семейните бижута.

Ето списък с идеи за бизнеси с минимална инвестиция.

идеи за бизнес Стартиране на онлайн магазин

Много хора надценяват всички усложнения, свързани с отварянето на интернет магазин. Да, разбира се, да пуснете втори „Амазон“, докато сте с приятели през уикенда, очевидно няма да стане. Но за стартиране на сайт с достатъчно търговски функционалности, добър шаблон и с малка кампания в Google AdWords са напълно достатъчни 2 000 лв. Интересен момент – обърнете внимание на такава схема на работа като дропшипинг. Използвайки тази техника, вие можете да представите на своите клиенти огромно разнообразие от продукти без да харчите нито една стотинка.

Почистване на апартаменти

Най-голямо търсене на тази услуга има при: заможни хора, които нямат желание да почистват сами и семействата, в които всеки възрастен е твърде зает и просто нямат достатъчно време за това.

Не може да се каже, че инвестициите за започване на бизнес в тази индустрия са минимални, но и големи също не са. Ако говорим именно за апартаменти, а не за офис или производствени помещения, то ще бъде необходим относително евтин набор от инструменти и почистващи препарати, както и основни инвестиции в маркетинга – визитни картички и предплатена реклама в OLX. Това е всичко.

На първо време може да работите с клиенти в свободното си от работа време, например вечер или в почивните дни, и постепенно да изградите клиентска база. Именно препоръката от „уста на уста“ играе в тази сфера важна роля, тъй като повечето хора предпочитат да наемат изпълнители по препоръка на приятели и познати.

Консултантски, счетоводни услуги

Вие сте напълно в състояние да превърнете опита си от предишната работа в почва, върху която да расте един нов бизнес, като започнете да предлагате консултации в сферата, в която сте квалифициран. Освен това, първите ви клиенти могат да бъдат приятели или познати, и дори бившият ви работодател. Само при условие, че не сте конкуренти един на друг, разбира се.

Вие сте напълно готови за монетизиране на собствените си знания и стартиране на бизнес в областта на консултациите, ако отговорите с „да“ само на два въпроса:

  • Имате ли достатъчно опит в областта, в която ще консултирате?
  • Често ли познати и приятели се съветват с вас при решаване на конкретни задачи в областта, в която работите?

От изброените в тази статия бизнес идеи именно консултирането изисква най-малко инвестиции в материални средства. Почти всички разходи са ограничени до маркетинг, както и различен вид реклама, насочена към привличане на потенциални клиенти. Но заслужава да се отбележи, че в някои сфери (с висока конкуренция), това могат да бъдат доста големи суми.

Сезонен бизнес

Като примери на такъв бизнес са:

  • грижа за градина и тревни площи;
  • търговия на сладолед и фрешове;
  • даване под наем на ски облекла и оборудване;
  • зеленчуци от оранжерии и т.н.

Агенция за преводи

Докато Google и другите гиганти на технологичния пазар не успеят да измислят универсален преводач, базиран на изкуствен интелект, то бизнес, основан на преводите от един език на друг, ще е жив и ще се развива. И не е задължително да имате десет години опит и диплома от „Станфорд“, достатъчно е поне да говорите свободно чужд език. Клиентската база е огромна – от обикновените хора, които се нуждаят от превод на един или друг документ до производствени предприятия или друг вид компании, които имат нужда от превод на инструкциите за своите продукти. А вместо наем на помещения и търсене на служители, можете да започнете с един сайт с няколко страници и подбор на изпълнители на свободна практика по конкретен проект.

Обобщаване на резултатите

Знаете ли какъв е най-големият плюс на изброените в тази статия идеи? Не е дори това, че те позволяват да се започне почти от нулата. Основното предимство – ниски рискове, защото в случай, че нещо не е наред, няма да останете без средства за съществуване и с огромни дългове. Всички финансови загуби ще бъде възможно да се възстановят за няколко месеца.

Никой не може предварително да каже ще бъде ли вашият бизнес успешен или не. Ето защо е толкова важно да имате възможност да поемате рискове и да правите грешки. Съсредоточавайки се на практиката и изграждане на поток от клиенти, рано или късно ще намерите формула на успеха. А вече след това можете да помислите за разширяване и преход на ново ниво на развитие на своя бизнес.

Търсите качествено счетоводно обслужване?

Свържете се със Счетоводна къща Гарант
Изгодно

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *