пасивен доход

Как да създадете пасивен доход в интернет

Публикувано на 13 юни 2022 г.

Повечето хора са свикнали да живеят бавно, според определени социални стандарти и гаранции за заплащане и стабилност. Все по-често обаче е възможно да се натъкнете на хора, които работят отдалечено, онлайн и това не са само проекти на свободна практика, това е хоби работа, която носи печалба на постоянна основа. Ще научите повече за това как да създадете пасивен доход в интернет в тази статия на счетоводна къща ГАРАНТ.

Какво е пасивен доход

Пасивният доход е вид дейност, в резултат на която човек не отделя време за работа или изпълнение на каквито и да било задачи от работодател. Целта на пасивния доход е да получава доходи за своя сметка, като същевременно живее и се развива в сферата и посоката, която го интересува. Пасивният доход в интернет е особено разпространен днес. Той е не само модерен и актуален, но и много удобен.

Предимства на пасивния доход онлайн

 • Няма обвързване към работно място.
 • Няма шеф.
 • Няма нужда от образование.
 • Може да се започне на всяка възраст.
 • Имате време за себе си и хобито си (по-точно хобито може да се превърне в средство за придобиване на пасивен доход).
 • Има опции за пасивен доход без инвестиции.
 • Получаване на печалба за дълго време.

Ако обаче всичко беше толкова просто, всеки би могъл да не прави нищо и да има стабилни доходи. Но постигането на този вид доходи не е лесно и не всеки човек е способен на това.

Пасивният доход се основава на създаването на посещаем ресурс в интернет (собствен уебсайт, социални мрежи, видео хостинг и др.)

Минуси / рискове от работа за пасивен доход:

 • Необходими са много усилия, търпение, старание, високо ниво на устойчивост на стрес и целенасоченост.
 • Много време за постигане на целта (най-често повече от една година).
 • Рискът да изгубите много време и да не постигнете нищо.
 • Да се сблъскате с измама в преследване на пасивен доход.

Именно поради горните рискове повечето хора работят на относително стабилна работа през целия си живот и получават частично задоволителна заплата. Всички искат да получат възможност за самореализация, да имат нарастващи доходи и искат да управляват живота си така, както искат, но в същото време не са готови да рискуват.

Опции за получаване на пасивен доход

Преди да започнете дейност в тази посока, трябва предварително да проучите видовете и начините за печелене на пари онлайн. Най-често срещаните са:

1. Приходи от собствени уебсайтове (реклама)

Състои се в продажба на рекламни връзки на вашия сайт. Става въпрос за създаване на собствен сайт, върху който трябва да работите около 8-12 месеца и да инвестирате в неговото популяризиране и съдържание. След като темата на сайта е избрана и проектът е стартиран, собственикът трябва да вземе решение за съдържанието и лекотата на навигация в ресурса. За да направите това, трябва да приспособите сайта към параметрите на търсачките, да го оптимизирате за „роботите“ на търсачките и за хората. Всички тези точки ще изискват личното участие на собственика на проекта. Този източник на доходи в интернет не е напълно пасивен, но доста печеливш. С компетентната организация на работния процес можете да делегирате отговорностите за оптимизиране на сайта на служителите, като им изплащате заплата от получения доход. Можете също така да продавате рекламни карета или статии на сайта, а плащането ще зависи от популярността на сайта и съответно от цената на рекламния банер.

2. Партньорски програми

Разполагайки с популярен онлайн ресурс, можете да публикувате връзки за продажба на стоки и услуги на други хора. Извършвайки този вид дейност, собственикът на сайта може да получи до 30% комисионна. С правилния избор на партньорски програми, съответстващи на темата на сайта, можете да получите нелош доход на месец. И с поетапно създаване и поддържане на няколко сайта едновременно, утрояване на доходите. Не забравяйте обаче за времето за създаване и популяризиране на сайта.

3. Приходи от социални медии

Популярността на социалните мрежи е много голяма сред хората от различни възрасти и социални статуси. Получаването на пасивен доход от такива активно посещавани сайтове е не само възможно, но и лесно. Милиони хора не само общуват с приятели, колеги и роднини, но и печелят пари перфектно. Както и от сайта, можете да печелите пари и в социалните мрежи.

Най-често срещаните инструменти за печелене на пари в социалните мрежи:

 • онлайн магазин.
 • партньорски програми.
 • информационни общности.

4. Работа с инфопродукти

Същността на тази опция за доходи в интернет е създаването на ресурси с перспектива за продажба на висококачествени информационни продукти, които са търсени и подходящи за определена целева аудитория. Можете също така да разгледате опцията за препродажба на неуникални (чужди) произведения.

5. Ваш канал в YouTube

Един от най-популярните сайтове в света е YouTube. Деца, тийнейджъри, млади и възрастни хора от различни социални статуси посещават този сайт, където могат да намерят видеоклипове, филми, уроци, анимации, курсове и всичко, което сърце им сака. Тази опция за пасивен доход с минимални финансови инвестиции се основава на уникална идея. Колкото по-популярни са видеоклиповете във вашия канал, толкова повече пари ще дойдат в сметката ви. Идеите буквално са във въздуха и с минимални разходи можете да получите екстравагантен пасивен доход. Често героите на видеоклиповете събират милиони гледания, а собственикът на канала получава милион приходи няколко месеца след стартирането на проекта. В YouTube можете да предлагате полезни курсове за повишаване на квалификацията, получаване на необходимите знания за работа и уроци за преподаване на различни дейности (от изграждане на къща, ремонт на пералня до как играете игри и курсове по фотография).

За да получите пасивен доход от канал в YouTube, първото нещо, което трябва да направите, е да създадете свой собствен уникален канал и да поствате там интересно, подходящо, полезно видео. И ако попаднете в търсенето, доходите бързо ще започнат да растат. След като публикувате поне един успешен видеоклип, за който ще има търсене от абонати и посетители на сайта, можете да получите пасивен доход за дълго време.

В интернет има много възможности за създаване на пасивен доход и всяка година се появяват нови начини и източници за развитие. Ключът към този вид печалба е смелост, способността да се излезе от обичайната зона на комфорт, търпението и решителност. В крайна сметка човек на всяка възраст може да постигне пасивен доход, независимо от нивото на образование и местоположението си.

Интересувате се от счетоводно обслужване?

Свържете се със счетоводна къща ГАРАНТ сега!
Изгодно

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *