вътрешни ремонти

Бизнес идея: Фирма за вътрешен ремонт и декорация

Публикувано на 12 август 2023 г.

Пазарът на ремонтни и довършителни работи винаги расте стабилно, независимо от икономическата ситуация в страната. В същото време много клиенти (особено ако се нуждаят от висококачествен и скъп ремонт) се страхуват да наемат работници отвън или по реклама. Ремонтните и декораторите имат подобен проблем: много професионалисти са принудени да изпълняват поръчки за стотинки и понякога просто стоят без работа само защото не могат да достигнат до клиенти.

Ето защо откриването на фирма, компания, която ще осигури на клиентите професионални строителни екипи и стабилни поръчки за майстори, ще бъде от полза за всички и ще започне да носи чиста печалба на собственика след първия или втория клиент. Дори и да сложите малък процент надценка, ще получите доходи и от двете страни: от строителите и от клиентите. В същото време, след всяка успешно завършена поръчка, вашата репутация ще расте и след два или три месеца ще имате стабилен поток от клиенти и обширна база от майстори, които ще бъдат готови да работят с вас.

Каква е привлекателността на бизнеса за клиентите

Тъй като ще осигурите квалифицирани и опитни работници на своите клиенти, те няма да се притесняват за качеството на ремонта си. И много хора са готови да платят за гаранция за качествена работа, особено когато става въпрос за области като ремонт и декорация, в които много зависи от професионализма на майсторите. Ако поверите скъпи довършителни дейности или работите по довършването на апартамент на човек, който може да свърши работата, но не е особено квалифициран и не е запознат с условията в бранша, можете да получите много пари.

Как да отворите фирма с минимални разходи

Първо трябва да създадете база данни с майстори във вашия град. Не е трудно да го направите и ръчно, но за по-нататъшна работа ще ви е необходима електронна платформа. Системата ще ви помогне не само да водите записи на служителите, но и да им издавате заповеди и да следите за тяхното изпълнение. Разбира се, най-очевидното решение на пръв поглед е да създадете група в WhatsApp или друг вид месинджър, но в този случай ще трябва да се изправите пред обидите на възложителите, които не са били доволни от конкретен обект, безкраен спам в чата, както и рисковете печелившите поръчки да бъдат отстранени. Готова платформа ще бъде лишена от всички тези недостатъци, така че купуването / ползването ѝ всъщност ще ви струва много по-малко от ръчната работа с персонала.

Първите поръчки можете да поемете сами, но в бъдеще се нуждаете от кол център за обработка на входящи обаждания от клиенти. Може да бъде и отдалечен и да работи на интернет платформа. Служителите ще приемат и обработват заявки, както и ще организират измервания и огледи на обекти. Това е едно от най-важните звена в цялата верига: именно грамотността на служителите в кол центъра и способността им да вдъхват доверие и да убедят клиента да поръча ремонт във вашата фирма ще определи колко от вашите потенциални клиенти ще се превърнат в реални клиенти.

В идеалния случай си струва да установите контакти със специалисти оценители, които за малък процент ще изготвят за вас подробна оценка за всеки обект. Аутсорсингът на оценка ще ви позволи да получите висококачествени и професионални оценки, както и да ви освободи от необходимостта да закупувате специализиран софтуер.

Друг важен детайл е маркетинговият отдел. Освен това, не изисква служители на пълен работен ден. Дистанционно работещи маркетолози, таргетолози и специалисти по контекстна реклама ще направят вашата марка разпознаваема и ще изведат фирмата ви на върха на търсачките за заявки за вашия град или населено място. Разходите за реклама и промоция също се изплащат доста бързо: средно печалбата от един проект до ключ ще бъде от 2 до 13 хиляди лв. за вас.

Допълнителни предимства на бизнес идеята

За да управлявате фирма за ремонт и обзавеждане / декорация, не е необходимо да имате собствен опит в тази област (въпреки че това ще бъде значителен плюс). Специалното бизнес образование също не е принципно задължително. Ако знаете как да поканите квалифициран персонал за сътрудничество и да се впуснете в работните процеси на собствената си фирма, тогава ще бъде достатъчно просто да контролирате качеството на работа на вашите служители и финансовото представяне на компанията.

По-важни за собственика на такъв бизнес са лидерските качества и способността да убеждавате хората, че работата за вас е печеливша. Ако не чувствате достатъчно сила в себе си, можете да преминете допълнително обучение (всъщност можете да намерите много дори безплатна информация по тази тема в мрежата).

Като сключите няколко договора с производители или доставчици на строителни и довършителни материали, можете също да спечелите добър процент от продажбата им. Повечето клиенти нямат нито свободно време, нито желание да пътуват из града или да сърфират в интернет в търсене на строителни материали, както и да организират доставка, така че те с радост ще прехвърлят тези грижи към вашата фирма.

Правната страна на такъв бизнес също не е трудна. Можете само за няколко дни да регистрирате собствена фирма и веднага да започнете дейността си. Счетоводството на фирми от този бранш е изключително опростено и е възможно да се извършва и онлайн.

Искате да регистрирате фирма бързо и лесно, да стартирате своя бизнес сега?

Свържете се със Счетоводна къща Гарант
Изгодно

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *