Принципи за успех

7 принципа за успех на Стив Джобс

Публикувано на 7 юни 2021 г.

Стив Джобс е страхотен новатор, брилянтен инженер и талантлив лидер. Човек, който промени почти всички сфери на човешката дейност, благодарение на своите уникални изобретения. Apple разтърси света с неща като iPad, iPhone и iPod, iMac компютри, анимационното студио Pixar – и това не са всички постижения на гения.

Какви са тайните за успеха на Стив Джобс? Какво му позволи да промени света и да постигне огромен успех искаме да споделим от счетоводна къща ГАРАНТ днес.

Стив Джобс прекарва целия си живот в търсене на нови идеи, които да променят света и търси начини да ги реализира. Знанията и богатият жизнен опит, възходите и паденията позволяват на Стив да изведе 7 основни принципа, които са го направлявали през цялата му голяма кариера като изобретател и новатор.

7 тайни за успех на Стив Джобс

1. Правете това, което обичате.

Стив Джобс беше лудо влюбен в работата, на която посвети живота си. Без любов към това, което правите, няма да можете да постигнете дори половината от успеха, който бихте могли да постигнете. Потърсете това, което наистина ви интересува, за да се насладите на работата си.

2. Оставете следа във Вселената.

Стив винаги се е стремял да промени света, да го направи по-добър и по-удобен. Иновациите не трябва да бъдат глобални, това може да бъде проект за производителност в предприятие или нов прибор за почистване на зеленчуци за стопаните, стига вашата идея да е полезна и да улеснява живота на обикновените потребители.

3. Разчупете ума си.

Опитайте се да избягвате стереотипното мислене. Добавете креативност към всеки работен процес, изградете нови преживявания, впечатления и познанства, това ще ви помогне да разширите границите на вашето стандартно мислене.

4. Продавайте мечти, а не продукти.

Стив, като компетентен маркетолог, никога не е продавал на хората само своите продукти. Винаги им представяше нещо повече. IPod не е просто нов музикален плейър, iPod е „хиляда песни в джоба ви“. Така Стив показа, че купувачът купува не просто ново устройство, а мечта, сега той може да прибере всичките си музикални предпочитания в джоба си и да вземе компактното устройство, където и да отиде.

5. Кажете „не“ на хилядите неща.

Докато работи върху дизайна на iPhone или iPod, Джобс винаги се опитва да изхвърли всички ненужни неща, за да направи устройството удобно, компактно и леко, и той прилага същите принципи при разработването на дизайна на нови устройства. Той вярваше, че простотата е най-трудното и най-важното нещо.

6. Създайте безумно страхотно изживяване.

Стив вярваше, че успехът на работата му до голяма степен се гарантира от връзката с клиентите му. Ето защо той се опита да създаде дълбока емоционална връзка между потребителите и продуктите на Apple. Имайки предвид това, той изгради златен стандарт за обслужване на клиенти и клиентско изживяване в търговската верига на Apple Store.

7. Овладейте посланието.

Стив смяташе презентацията си пред публиката за важен елемент от представянето на нов продукт. Презентацията не трябва да представлява сух списък на уникалните свойства на продукта, а „хипнотизиращо шоу, което трябва да развълнува хората“.

Стив Джобс завинаги ще остане велик новатор и легенда в историята на IT индустрията. Вдъхновете се от неговата история, прилагайте правилата му за успех и кой знае какви страхотни идеи и иновации ви очакват!

Имаш идея за бизнес, искаш да започнеш веднага?

Регистрирай фирма лесно – свържи се със счетоводна къща ГАРАНТ!
Изгодно

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *