кога се нуждаете от счетоводител

Кога имате нужда от външен счетоводител и въобще необходим ли е?

Публикувано на 15 юни 2021 г.

Преди да преминем към това дали да възложите счетоводството си на аутсорсинг, нека от счетоводна къща ГАРАНТ да припомним какво е това. Аутсорсингът е делегиране на процес на някого извън вашата организация, фирма или компания, който не можете или нямате време да изпълните сами.

В ежедневието всеки човек се възползва и разчита на аутсорсинг. Отивате в ресторант или посещавате фризьорски салон – всичко е делегиране на процеси, за които нямате време или необходимите умения. Също така, понякога това трябва да се направи и в работата – да се делегират рутинни процеси, за да се освободи времето ви за решаване на по-важни задачи.

Кога е необходим финансов или счетоводен аутсорсинг?

Финансовите услуги са жизнено важни за всеки бизнес, в който има заплати, счетоводни и финансови месечни или годишни отчети. Поддържането на вътрешно счетоводство обаче често е скъп процес и отнема много време.

Една от основните причини, поради които компаниите избират аутсорсинг на счетоводство, е да подобрят ефективността си. Помислете, колко време отделяте за финанси и счетоводство седмично? Колко плащате на щатен сътрудник и дали това е релевантно на бизнеса ви?

По-правилното решение е да отделите време за подобряване на работата си, взаимодействие с клиентите и развитие на вашия бизнес. И прехвърлянето на счетоводните и финансови задачи на аутсорсинг ще ви помогне с това. Освен спестяване на ценно време за финансови дела и за други дейности на мениджъра, управителя, финансовият и счетоводният аутсорсинг има редица други предимства.

Намаляване на разходите

Аутсорсингът на вашето счетоводство изключва всички данъци и допълнителни разходи, свързани с работници, служителите, които работят на пълно или непълно работно време. Вие внасяте една фиксирана месечна такса за всичко, изключвайки разходите за определени длъжности заплата, данъци, отпуск, болнични.

Намаляване на риска от измами и грешки

За да се идентифицират счетоводните измами, е необходимо да се сверяват отчетите на месечна база. Въпреки че проверката, ревизията е сложен процес, тя помага да се открият измамни транзакции и да се намали броят на грешките. И ангажираните експерти ще ви помогнат с точни доклади.

Висококвалифициран и опитен персонал

Благодарение на наличието на аутсорс екип от счетоводители и консултанти, които работят заедно, за да се грижат за вашите финанси и счетоводство (в това число и юристи), вие можете да се възползвате от техния опит в областта на счетоводството, данъчното облагане и спазването на регулаторните изисквания. Чрез аутсорсинг на счетоводството автоматично ще спазвате многобройните промени в данъчното законодателство, както и ще се придържате към законите за счетоводството.

Възможност за мащабиране

Благодарение на аутсорсинга на финансите и счетоводството, мащабирането на бизнеса ви става по-лесно. Не сте разсеяни от наемането на допълнителен финансов персонал и аутсорсингът расте заедно с вашия бизнес. И можете да се съсредоточите върху наемането на най-добрите хора, които ще продават продуктите ви и ще обслужват клиентите Ви.

Имате нужда от доверен счетоводител и искате да сложите ред във финансите на бизнеса си?

Свържете се с нас! Счетоводна къща ГАРАНТ ще улесни бизнеса ви!
Изгодно

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *