стартиране бизнес по време на криза

10 причини да започнете бизнеса си в криза

Публикувано на 3 март 2023 г.

Независимо какво казват хората или медиите, сега е подходящият момент да започнете собствен бизнес. Спомнете си историята – всяка криза в икономиката след Втората световна война продължава средно не повече от 10 месеца и се заменя с подем, който продължава около 50 месеца. А това означава, че няма по-добро време от кризата, за да започнете да осъществявате мечтата си за създаване на собствен бизнес, който ще просперира дълго време (предвид кривата на кризата).

Освен това настоящата икономическа ситуация само ще допринесе за успешен старт. По-долу от счетоводна къща ГАРАНТ ще посочим 10 причини, поради които стартирането на собствен бизнес по време на криза е препоръчително.

Всичко е по-евтино

Сега е идеалното време за печеливши придобивания във всичко – от земя до офис, недвижими имоти, оборудване и професионалисти. Сега е моментът да навлезете на пазара на недвижими имоти и фондовия пазар.

Можете да наемете по-квалифицирани специалисти

В този период има доста съкращения и уволнени професионалисти от висок клас, които можете да наемете наистина на разумна цена. Мечтаейки за високотехнологичен стартъп, в момента тълпи от квалифицирани кадри мечтаят само за работа. Мислейки как да стартират фирма за счетоводни услуги, огромен брой опитни счетоводители просто чакат подходящата възможност.

Хората търсят нови доставчици

Сега всички възможности са отворени за нови компании. Дори цените ви да са по-високи, все още имате шанс да успеете в новия си бизнес. Имате предимството на новака. Сега много компании отчаяно търсят нови партньори, които са готови да предложат по-изгодни, по-добри или иновативни начини за доставяне на продукт или услуга.

Ползи от данъчното облагане

Сега предприемачите имат повече данъчни облекчения, отколкото наемните работници и служители. Добавете това предимство към вашия списък.

Приятели и познати вече не искат да инвестират на борсата и пазара на недвижими имоти

А това от своя страна означава, че те може да искат да инвестират във вашето предприятие в началния етап или по-късно в развитието на бизнеса. Предимството е, че ви познават и ви вярват и ако им покажете добър бизнес план и реални числа, с тях можете да увеличите първоначалния си капитал по-бързо, отколкото с банкови кредити.

Доставчиците предлагат най-добрите условия

Въпреки факта, че реалният кредитен пазар е силно стеснен, B2B заемите съществуват и се търсят. Обещаващите компании търсят инвеститори, а инвеститорите – тези компании.

Можете да получите добър PR, като играете срещу тренда (тенденцията)

Медиите обичат да се отклоняват от правилата и ако сте избрали кризата като време да започнете своя бизнес, значи сте в центъра на вниманието. А това от своя страна означава, че имате шанс да получите добър PR като демонстрирате алтернативен подход към пазара.

Можете да закупите всичко необходимо на търг / разпродажба

По-голямата част от оборудването, включително офис мебели, можете да закупите на търг на разумна цена. На търговете можете също да намерите ресторантско оборудване в добро състояние и дори да закупите транспортни средства.

Можете да сключвате изгодни сделки

В условията на криза има възможности за закупуване на готов бизнес, наемане или лизинг на предприятие с оборудване на много изгодна или евтина цена, поради простата причина, че много предприемачи затварят или съкращават предприятията си и се освобождават от всички разходи.

И най-накрая – вие сте загубили работата си и имате нужда да правите нещо

Понякога най-доброто решение е това, в което сте въвлечени от ситуацията. Няма нищо лошо във факта, че сте принудени да създадете нов източник на доходи и да спечелите пари веднага. И нещо друго – мнозина намаляват производството си или закриват бизнеса, което означава, че имате все по-малко конкуренти.

Готови сте да стартирате ваш бизнес? Регистрирайте бързо и лесно фирма сега!

Счетоводна къща ГАРАНТ ще помогне с всичко необходимо по регистрацията и организиране на счетоводството ви!
Изгодно

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *