Пловдив

тел: 0898 7777 36

адрес: бул. 6-ти септември 157, ет.1

Търговският регистър ще ни уведомява с SMS при настъпили промени в регистрацията на фирмата ни

смс уведомяванеСтартирана е обществена поръчка от Министерството на правосъдието за създаването на специален софтуер, който да уведомява собствениците на фирми, когато настъпят промени в регистрацията им в Търговския регистър.

Предвидено е софтуерът да бъде създаден до есента на 2012 година, а от началото на декември да бъде стартирано и реалното му ползване. Така от края на тази година всеки собственик на фирма, регистрирана на територията на Република България ще може да бъде уведомен чрез кратко текстово съобщение при промяна във вписаните обстоятелства относно дружеството му.

Тази нова система ще информира всеки желаещ за постъпило заявление за регистрация на фирма или за промяна на вписаните обстоятелства – без значение дали лицето е собственик на дялове или е свързан по друг начин с въпросното дружество. Съобщението ще бъде кратко и няма да съдържа лични данни – предназначението му е чисто информативно.

Още преди да заработи въпросната система, всеки желаещ може да се регистрира за ползването на услугата, като подаде заявление, което е безплатно. Единствените разходи е стойността на SMS-а, който уведомява за направените промени по регистрацията на фирмата.

 

 

One Response

  1. много полезна промяна поне според мен – не рядко се случваха злоупотреби с промяна в дружествата и различни измами – добре е че се търсят начини и методи за предотвратяване на тази практика

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още