Пловдив

тел: 0898 7777 36

адрес: бул. 6-ти септември 157, ет.1

Новият счетоводен софтуер на Микроинвест – ТРЗ и ЛС Pro – първи впечатления

За всяка една счетоводна къща от първостепенно значение е модерният счетоводен софтуер, който да улеснява ежедневните задачи. Качеството и бързината на работата днес в голяма степен зависят от модерните счетоводни програми. По тази тема сме писали и преди, а тъй като следим за новите неща, които се появяват на пазара, днес ще споделим първите си впечатления за най-новия продукт на Микроинвест – ТРЗ и ЛС Pro.

Наскоро фирма Микроинвест представи официалната beta версия на специализирания си продукт за ТРЗ и личен състав. В тази програма са вложени дългогодишния опит на фирмата в разработката на специализиран софтуер. Но тъй като всяка нова програма има нужда от потребители, които да споделят впечатленията си от нея, в момента всеки, който се интересува от новия софтуер, може да го тества безплатно, като го изтегли от сайта на Микроинвест. Там можете да научите повече и за програмата “Великолепната седморка”, в която имате възможност да спечелите различни бонуси и награди.

Новият счетоводен софтуер на Микроинвест се инсталира сравнително бързо, като добро впечатление оставя бързината и лекотата на работата. Интерфейсът е изчистен и приятен на вид, който предпазва очите от умора дори при продължителна употреба. Създава се впечатлението, че дори за счетоводител без опит е лесно да започне работа с нея. Подозираме, че това е направено с цел продуктът да бъде направен привлекателен за повечето счетоводни къщи – така обучението на нов служител минава доста по-лесно и с по-малко разходи.

Друго положително впечатление остави и големия брой документи и бланки, свързани с личния състав – молби за отпуски, трудови договори, и т.н. Всички те са изготвени професионално, съдържат всички необходими реквизити, и се попълват автоматично с данните, въведени в програмата – това изключително много би улеснило всеки счетоводител, поддържащ ТРЗ-то на дадена фирма.

Функцията за въвеждане на данни за минали периоди е създадена с цел улеснената миграция от някой друг счетоводен продукт към Микроинвест ТРЗ и ЛС Pro. За съжаление не сме я изпробвали още и не можем да кажем дали работи коректно – но много хора знаят колко трудоемко е внедряването на нова счетоводна програма, така че тази функция със сигурност ще бъде от полза.

Разбира се, в софтуера присъстват и възможностите за изготвяне на някои от най-трудоемките счетоводни справки – като например УП-2 и УП-3, отчетите за статистиката и форма 76. Програмата притежава и останалите стандартни функции – изготвяне на файловете за НОИ и НАП, създаване на файловете за масовите разплащания с персонала по банков път, и други. Разбира се, не е забравена и възможността за експортиране на разнообразните отчети в различни файлови формати.

Програмата притежава и отличната възможност за работа по интернет – така от няколко работни места могат да бъдат въвеждани данни в централната база едновременно. Това е полезно за счетоводни кантори с няколко офиса, или за компании с множество отдели. Тази функция също не сме я тествали още – но ако имате впечатления от нея, можете да ги споделите в коментарите по-долу.

Като цяло, новия продукт е едно свежо предложение на фона на пренаситения пазар на счетоводни програмни продукти – в момента може да бъде закупен на промоционалната цена от 49 евро, като след 30.09.2011г. цената става 99 евро за един лиценз.

 

Share on facebook
Сподели във Facebook
Share on twitter
Сподели в Twitter

8 Responses

  1. Привет…Работя с продуктите на Микроинвест почти от началото на създаването им. Харесва ми, че те са динамични и се развиват във времето . В момента работя и с Делта ПРО и ТРЗ и Личен състав ПРО. Опитали са се да уловят важните неща за този продукт. Има обаче какво още да се желае. Например при начисляване на заплати няма яснота за кой месец се начисляват заплатите. Става ясно чак след като пуснеш обработката. Този момент в ТРЗ и Личен състав беше по-ясно, както и видимостта на броят работни дни. В ТРЗ ПРО не е отработен все още момента с броят не работни дни за месеца. Има договори, които са извън законно установеното работно време за страната и това е много важно. Не е засегнат момента със трудовите графици, графиците за отпуски. Пожелавам на екипа на Микроинвест по-скоро да обхванат всички моменти по формирането на работните заплати. И не на последно место биха могли да качат длъжностни характеристики така както го бяха направили в старият си продукт.

  2. От къде мога да намеря указания за работа с Микроинвест ТРЗ и ЛС ПРО?

  3. Катя, указания по нескопосания им софтуер ще намерите към Октомври или Ноември, защото на великата фирма Микроинвест им трябва една година да си напишат документация към продукта, който все още е бъгав, дава грешки, изчезват данни. Делта про-то беше същата работа от 01.2011 до 08.2011 изобщо не можеше да се работи с нея – бъгове, грешки, изхвърляния, също така нямаше и документация не знам до кога. Сега става горе-долу.

  4. Моля Ви ако някой има информация да ми отговори: Говори се от от 01.01.2014 година фирмата Микроинвест няма да поддържа програмите Делта и ТРЗ-старите версии./Няма да се нанасят новите актуализации и по този начин ще станат неприложими.По този начин принуждават да се закупуват новите версии ПРО,

  5. Доколкото съм наясно, поддръжката на старите версии, т.е. актуалните “непро” в момента /в които да си призная че съм влюбен и не съм ги оставял от прощъпулство:)/ ще е някъде докъм април 2014. Дано оставят и старите версии, щото в новите ще си е чиста миграция, съгласен съм да плащам за старите, свикнах им и ако има някакви ползи от новите ще има и недостатъци за които също трябва тепърва да се сблъскваме/за старите вече си ги знам повечето и знам и техниките за излизане от тях/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *