Пловдив

тел: 0898 7777 36

адрес: бул. 6-ти септември 157, ет.1

Нов сайт, нов късмет, или първата ни публикация от 3 години насам

Ето че след почти 3-годишна тишина в блога ни за счетоводни услуги отново намерихме време да споделим нещо с вас. Непосредствената причина за това е, че сме развълнувани от страхотния ни нов сайт, който студио Пиксел Дрийм създаде в отпускарския м. август.

Това всъщност е третият сайт, който те правят за нас. Още от далечната 2009-та година, когато беше създаден първият ни сайт, до днес, 2015-та, се стремим да бъдем в крак със съвременните тенденции в интернет.

Вероятно ще ви е любопитно как се променихме през годините:

Как се променихме през годините
Как се променихме през периода 2009 – 2015

От 2009-та насам основната идея на счетоводна къща Гарант е да предложи качествено счетоводно обслужване на малки фирми, които не могат да отделят по 200-250 лв. на месец за счетоводител. Това са предимно новосъздадени фирми, развиващи бизнеса си в сложните за бизнеса времена, в които имаме шанса да живеем днес.

Много от клиентите ни са съвсем млади хора – предпочели да останат в България, вместо да емигрират, и предпочели да се борят за мястото си под слънцето, вместо отчаяно да пускат безсмислените си CV-та и “мотивационни” писма по обявите в jobs.bg.

Затова, съвсем разбираемо, темата за стартирането и развитието на нов бизнес винаги ни е вълнувала.

Това е причината да предлагаме на клиентите си услуги, свързани с регистрацията на фирми (линк), както и разнообразни допълнителни услуги, които биха им били от полза.

Младите хора са пълни с идеи, как благодарение на упоритостта и страхотния си бизнес нюх ще напуснат работа и ще създадат нещо голямо, велико, което ще изпълни със завист сърцата на приятелите им, работещи по 10 часа на ден за мизерната си 600-левова заплата.

Лошото е, че повечето от кандидат – бизнесмените въздух под налягане. Всичките им мечти си остават просто мечти, или дори и да пристъпят към действие, се отказват от първата трудност. В повечето случаи, мечтите им се трансформират в пост-социалистическия блян да бъдат назначени като “мениджъри” в някоя голяма фирма, или още по-добре – консорциум.

Ако сте от този тип хора, по-добре не губете ценното си време да четете този блог. В интернет има безброй много мотивиращи и надъхващи места – ако ги четете усърдно през работното си време, те ще ви държат мотивирани и озарени с мъдрост за безкрайно дълго.

Но ако сте от малцината, които наистина са в състояние да реализират смислени бизнес идеи е изключително важно да намерите печелившия за вас път да го направите.

Ето някои изпитани и проверени принципа, които да е добре да спазвате:

1. Пазете се от консорциуми (особено въображаеми), както и от всяка форма на съдружия с други (по-богати) от вас хора и фирми.

Ако сте млад човек с добри идеи, вероятно нямате пари за реализацията им. В този случай е изкушаващо да потърсите съдружници, или да ги предложите на фирмата, в която работите. От ваша гледна точка би изглеждал логичен избор (и наистина е, но в САЩ и другите развити в мисленето си държави).

Ако се нуждаете от някого, за да реализирате идеята си, намерете си някой равностоен, с когото да растете заедно.

2. Пазете се от всяка форма на икономическа зависимост

Основен принцип на отношенията ви с другите трябва да бъде този на свободата. Единствената причина да работите с някого трябва да бъде фактът, че заедно бихте спечелили повече, отколкото самостоятелно.

3. Не се занимавайте с концепции и бизнес планове

Навремето и ние сме писали за тях.  Единственият им смисъл е ако търсите финансиране от банка – тогава ще се наложи да го напишете.

Но истината е, че това са пълни, тотални глупости за безработни мечтатели. Опитвайки се да предвидите и “разпишете” бъдещето се отказвате от всяка форма на креативност, гъвкавост и способност за импровизация – далеч по-ценни предимства.

4. Излезте извън зоната си на комфорт

Тъжно е колко много хора се страхуват да преследват нещата които ги правят щастливи. Колко често те съзнателно остават в сивата си, топла и защитена “среда”, стриктно регулирана с правила, документооборот, обилна доза манипулация и ниско заплащане, и надъхващи смехотворни амбиции за просперитет, бъдещо развитие и израстване в кариерата до “мениджър 2-ро ниво” или “заместник главен финансов мениджър”.

Множество фирми използват подобни тактики, за да задържат работниците си. Не допускайте да попаднете в капана им – в момента сте живи, но не след дълго ще умрете и наистина е глупаво дори да не опитате да живеете по своите правила.

 

Ако сте излезли от зоната си на комфорт и имате нужда от качествени счетоводни услуги, заповядайте в новия ни офис, който се намира в гр. Пловдив, бул. 6-ти септември 157 (вижте адреса на картата)

Към която и счетоводна къща да се обърнете, няма да сбъркате. Но ние ще се опитаме да Ви свършим работата с малко повече желание, и на малко по-ниска цена.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още