Пловдив

тел: 0898 7777 36

адрес: бул. 6-ти септември 157, ет.1

6 неща, които трябва да знаете преди да започнете нов бизнес – 2 част

нов бизнесЕдно от предимствата на това да работиш в счетоводна къща е, че имаш страхотната възможност да наблюдаваш как една фирма се развива с течение на времето. Стандартната и общоприета функция на счетоводителя като обикновен отчетник, следящ за резултатите от стопанската дейност на фирмата според нас е отживелица.

Ето темата за започването на нов бизнес и развитието му с течение на времето е една от любимите ни. В предишната ни статия започнахме писахме за първите три неща, които е добре да знаете при започване на бизнеса си, а ето го и продължението.

  • Не се развивайте без план

Точно както при изготвянето на бизнес плана е много важно да се мисли за всяка нова инициатива, която желаете да започнете. Когато сте въодушевени от нова идея, лесно можете да се отдадете на изкушението да я осъществите чрез импровизация. Но това е рисковано, защото може да изгубите фокуса си върху основните задачи. Да се движите постоянно напред е от решаващо значение за всеки стартиращ бизнес и постоянното превключване към нови и нови идеи може да възпрепятства напредъка.

Не е възможно да реализирате всяка идея – никой не разполага с нужните ресурси за това. Всяка нова идея трябва да се вписва в общата цел и визия на вашата фирма. Смисълът на изготвянето на план е именно в това – как да се случат различните неща, и по какъв начин всяко едно от тях води към крайната цел.

  • Не попадайте в капана на по-ниските цени

В началото на дейността си много предприятия усещат силно натиска на конкуренцията си, и поради тази причина решават да се борят с ниски цени. Но докато намирането на нови клиенти е важно, то привличането им чрез поддържане на нереално ниски цени ще доведе до загуби и отпадането от пазара. Всеки един счетоводител  би могъл да изготви анализ на това коя е най-ниската цена, на която можете да продавате продуктите си без да реализирате загуби.

В крайна сметка, в дългосрочен план винаги е за предпочитане да се фокусирате върху това как да дадете повече стойност на клиентите си на съществуващите пазарни цени, а не просто да предложите същия продукт на по-ниска цена.

  • Не се страхувайте да се провалите

Най-голямата пречка за успеха е страхът от това да се провалите. Като цяло, колкото и банално да звучи, няма как да успеете без да опитате. Ако все пак се страхувате от неуспеха, една добра мисловна нагласа е: колкото по-често се проваляте, толкова по-близо сте да откриете това, което работи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още