Пловдив

тел: 0898 7777 36

адрес: бул. 6-ти септември 157, ет.1

“Големите 4” – най-влиятелните счетоводни компании в света

Най-влиятелните счетоводни фирми в света са известни с дългите си работни часове, безмилостната конкуренция помежду си и високоплатените си служители. В тази статия ще ви разкажем за “Големите 4” – четирите най-големи счетоводни компании в света.

Тези огромни корпорации предлагат широк спектър от счетоводни и одиторски услуги, влючително данъчни консултации, бизнес съвети и управление на инвестициите.
Също така, компаниите от “Големите 4” предлагат големи възможности за кариерно развитие в областта на счетоводството и финансите за счетоводители от целия свят.

  • DELOITTE – основана през 1845г

Уебсайт: https://www.deloitte.com/

Делойт Deloitte Touche Tohmatsu, по-известна като просто “Делойт”, е основана от Уилям Делойт през 1845г. През годините фирмата преминава през множество сливания и трансформации, но запазва оригиналното си име заедно със своите високи стандарти за качество и фирмени ценности. В момента Делойт е една от най-успешните марки в света.

През 2016-та г. Делойт има над 244 000 професионални счетоводители в световен мащаб и приходи от над 36,8 млрд долара. Дейността на компанията обхваща повече от 150 държави, демонстрирайки отлични постижения в областта на услуги като одит, финансово консултиране, управление на риска, данъчни и счетоводни услуги.

  • PwC (PricewaterhouseCoopers) – Основани през 1998г

Уебсайт: https://www.pwc.com/

PricewaterhouseCoopersБез съмнение, PwC е една от най-влиятелните счетоводни компании в света. PwC е основана от Самюъл Лоуъл Прайс – лондонски счетоводител, започнал самостоятелна практика в Лондон през 1849г заедно с още няколко свои колеги. Няколко години по-късно бизнесът им се разраства и през 1865г. те основават официално компания с името Прайс, Уотърхаус и Ко. С годините фирмата им започва да създава мрежа от множество самостоятелни счетоводни фирми.

След сливането си с друга голяма компания, Coopers & Lybrand, през 1998 г. фирмата официално се преименува на PricewaterhouseCoopers – с което име е известна и в наши дни.

Глобалните приходи на PwC възлизат на почти 35 млрд долара годишно и постоянно нарастват – най-вече заради растящия бизнес с консултантски услуги. Понастоящем в PwC работят над 236 000 души – счетоводители, одитори, данъчни и финансови консултанти.

Един от ключовите фактори за глобалния успех на PwC е в значителните им инвестиции при набирането на най-компетентните счетоводители и постоянното повишаване на качеството на услугите.

  • Ernst & Young (E&Y) – основани през 1989г

Уебсайт: http://www.ey.com/

Ernst & YoungErnst & Young е глобална организация на счетоводни и одиторски фирми от над 150 държави. Служителите й са специалисти, притежаващи изключително високи професионални умения в сферата на счетоводството и финансите и изповядващи основните ценности на компанията – почтеност, уважение, работа в екип, мотивация и ентусиазъм.

E&Y често е определяна като една от най-добрите компании в света с годишни приходи от над 29 млрд долара и над 231 000 служители.

Ето един известен цитат от Марк Уейнбъргър – главният изпълнителен директор на Ърнст и Янг:

“Изключителна привилеги е да ръководя тази велика органицация в тези динамични за бизнеса времена и очаквам да се справя успешно с предизвикателствата, които предстоят. Ърнст и Янг имат горда история. През годините сме оформили репутацията си на база качество, доверие и почтеност. Ние изграждаме нашата история и създаваме сами бъдещето си.”.

  • Klynveld Peat Marwick Goerdeler (KPMG) – основана през 1987г

Уебсайт: https://home.kpmg.com

Klynveld Peat Marwick Goerdeler (KPMG) KMPG най-бързо развиващата се компания от “Големите 4”. Приходите им за 2016г възлизат на 24 млрд долара, и се покачват до 26 млрд през 2017г.

KPMG заема завидното 43-то място на най-добрите места за работа в авторитетната класация списание Форчън, което е най-високото класиране за компания от счетоводния бранш. KPMG също така редовно се появява и в списъка на 100-те най-добри компании за работещи майки.

Историята на KPMG датира от далечната 1911г, когато британският счетоводител Уилиям Баркли Пийт емигрира в САЩ и основава фирмата си “Маруик, Мичъл Пийт и Ко”. (Marwick, Mitchell, Peat & Co). С годините фирмата се разраства и привлича някои от най-добрите счетоводители и данъчни консултанти в света.

Междувременно през 1979 г. друга група счетоводни фирми от Западна Европа създават обединение под името Klynvel Main Goerdeler (KMG).

Двете големи счетоводни групи се сливат през 1987г. и от тогава работят съвместно под името KPMG.

Ето какво казва Джон Вайхмайер, председателя на KPMG Global:

“Осигуряването на възможност на хората да изградят стабилна кариера в областта на счетоводството е част от нашата глобална стратегия. В днешния все по-сложен и бързо променящ се свят това означава не само привличането на най-добрите току-що дипломирали се финансови специалисти, но и привличането на опитни и разнообразни таланти и осигуряването им на неограничени възможности за професионално развитие. ”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още