токсични вярвания

Токсични вярвания, които ни пречат да стартираме бизнес

Публикувано на 10 декември 2022 г.

Да сте успешни в бизнеса е лесно, ако отстраните тези 7 коварни вярвания!

Ние от счетоводна къща ГАРАНТ се спряхме на тези конкретни причини, поради които повечето стартиращи предприемачи не успяват и защо само 1% стават много успешни. Това са токсични вярвания. Можете да се запознаете с най- добрата система за стартиране и развитие на бизнес, но ако човек е заразен с тези „демони“, това е безполезно. Нека разгледаме 7 типични и много коварни вярвания, които унищожават вашия успех.

Токсично убеждение №1

„Успешните предприемачи са луди, хазартни, рискови хора и не съм сигурен, че съм готов да рискувам това, което имам.“

За да бъдеш предприемач, не е нужно да си смел и силен като Херкулес. Всичко, от което се нуждаете, е добра доза страх и системен подход. Опитвайте се по всякакъв начин да премахнете риска в бизнеса и това ще позволява да печелите повече пари.

Вярно убеждение: Неоправданият риск е само за глупаци. Повечето успешни предприемачи са системни хора, които започват бизнес в гаража в свободното си време от основната си работа и бавно, стъпка по стъпка, вървят към своя успех. Днес думата „лидерство“,“ харизма “ и т.н. стана модерна. Значението на това обаче е много надценено. Уорън Бъфет — най-успешният инвеститор на всички времена не инвестира в „харизма“. Той инвестира в компании, където системите работят. Той не инвестира в компании, които се придържат към един силен „лидер“.

Какъв е изводът? Трябва ви система, а не харизма. Много често приписваме успехи или неуспехи на фактори като сила на волята, дисциплина, героизъм. Журналистите обичат героични истории за успех. Силвестър Сталоун след много неуспехи сяда и написва сценария за „Роки“ за един ден и това го прави легенда. Такива истории са приятни за четене. Те улавят, но създават фалшива представа защо предприемачите успяват.

Токсично убеждение №2

„За да изградите бизнес, трябва да сте много умни. Не съм сигурен, че мога…“

„Умен“ и „нисш“ на практика станаха синоними. Можете да чуете израза: „Горко им на умните“. В обществото значението на ума и интелигентността е много надценено и значението на навиците и убежденията е много подценено.

Вярно убеждение: Всеки може да успее в бизнеса с правилния начин на мислене, убеждения и навици. За да успеете, трябва да обърнете повече внимание на развитието на вашето мислене и навици. Не сте ли срещали бизнесмени, които не са толкова умни, не са толкова интелектуалци, но са невероятно успешни и богати? Сигурни сме, че сте срещали. Не искаме да обиждаме никого, но има хора, които по скалата от 1 до 10 по интелигентност са 0. Реално 0. Но те са много успешни.

Токсичното убеждение №3

„Парите могат да се печелят и без бизнес. Първо ще спечеля пари, а след това ще започна бизнес.“

Разбира се, можете да спечелите стотинка тук и стотинка там. Но знаете, че ще трябва да работите 10 пъти по-трудно. Това няма да бъде постоянно. Единственият начин да не „въртите педалите“ до края на живота си е да създадете система, която да „върти педалите“ вместо вас. Друг вариант просто не съществува.

Вярно убеждение: „единственият начин да печелите добри пари последователно е, когато имате бизнес.

Токсичното убеждение №4

„Трябва да печеля пари бързо, а изграждането на бизнес не е бързо.“

Добре, но докато не спрете да вярвате в „магията“, няма да станете богати. Не забравяйте, че успехът е, когато има система.

Вярно убеждение: можете да започнете и развиете много печеливш бизнес много бързо. Това е много по-бързо и лесно, отколкото да преследвате „случайни сделки“ и бързи пари.

Токсично убеждение №5

„Не мога да си позволя да започна бизнес, да наемам хора, защото нямам пари.“

Реалната ситуация в живота е: печеливш бизнес се отваря всеки ден от нищо. Без пари. Никой няма да спори, че парите могат да помогнат. В същото време опитът доказва, без съмнение, че където има желание, има възможности.

Токсично убеждение №6

„Работя на работа и нямам време да изграждам бизнес.“

Ако нямате време, тогава единственият начин да успеете е като започнете бизнеса си, защото това ще създаде фокус и ливъридж. Дори да имате друга работа, вие можете да сте мениджър / управител във вашия бизнес. Въпреки това, използвайки система като например „електронен мозък“, можете да имате повече от достатъчно време, за да започнете бизнес. Имате нужда от ясен фокус и получавате максимална възвръщаемост за всичко, което правите. Единственият начин да направите това е с помощта на прост, много ясен план за изграждане на вашия бизнес, който ви гарантира максимална възвръщаемост от всяка минута, инвестирана в изграждането на бизнес.

Токсично убеждение №7

„Една и съща тактика може да направи така, че да забогатеете.“

Ето реалността: тактиката е толкова добра, колкото системата е в изпълнението на тази тактика. Нека го разгледаме по-подробно. Тактиката е точно това – тактика. Нито повече, нито по-малко. Някой ще изпълни тази тактика. Освен това тактиката трябва да бъде придружена от правилната стратегия. Например планът е тактика. В действителност обаче това е част от цялостната стратегия.

Решили сте да стартирате бизнес? Можем да Ви съдействаме с регистрацията на фирмата и счетоводното й обслужване.

Свържете се със Счетоводна къща Гарант
Изгодно

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *