Пловдив

тел: 0898 7777 36

адрес: бул. 6-ти септември 157, ет.1

10 идеи за бизнес с предмети ръчна изработка – част 2

Както обещахме, от счетоводна къща „Гарант“ продължаваме с идеите за бизнес с ръчно изработени предмети и в тази статия.

Производство на декоративни изделия от кости

Повечето видове творчество не може да се продава скъпо поради доста банална причина: евтиният изходен материал, който е използван. В случая с изделията от кости се използва: първо, рядка и скъпа суровина, а от друга страна, е вид изкуство, което не се владее от всеки. Изделия от бивни на мамут, кости на кит, кучешки зъби на моржове са много скъпи.

декоративни изделия от кости

Да, усвояването на този вид изкуство може да отнеме години, така че тази идея за бизнес със собствени ръце далеч не е за всеки. Това е скъпа, трудоемка и усилена работа, която изисква непрекъснато обучение. Обикновено новаците се усъвършенстват върху евтини видове кости (например, костите на едър рогат добитък) или използват близки по плътност и тегло заместители на естествен материал. Могат да бъдат и билярдни топки, които са подобни на свойствата на зъби от мамут.

Производство на ръчно изработени играчки

Играчките ръчна изработка като цяло са създадени не за деца, а за възрастни (особено, ако става въпрос за текстилни продукти), и се продават като сувенири. Защо? Защото те не са подходящи за активна игра: бързо губят първоначалния си външен вид, износват се, скъсват се, обезцветяват се и така нататък. Но виж, създаване на пъстри национални кукли за туристи е добра идея, защото с помощта на парчета цветен плат може лесно да се създават различни тоалети, аксесоари, прически и така нататък.

Да търсите купувачи и да развивате собствен малък бизнес ще е най-добре по класическата схема. Първите продукти се реализират на познати, след това се развиват социалните мрежи, а след това се създава интернет магазин, стоките се предлагат и на магазинчета за сувенири в града. Тъй като създаването на една играчка отнема около 2-3 часа, то няма как да направите голям брой изделия, така че повечето майстори работят по поръчка.

Производство и продажба на авторски миниатюри

Изработването на авторски миниатюри е посока в творчеството, която се фокусира върху създаването на миниатюрни продукти за игри и колекционери. Това могат да бъдат фигурки на кукли, статуетки, мебели за куклени къщи, оловни войничета, военна техника и така нататък. Независимо от избора на посоката, майсторът ще трябва да работи над голям брой малки детайли. А вниманието към детайла е основното при производство на качествени миниатюрни изделия.

Заслужава си да се отбележи, че днес производството на миниатюри става все по-достъпно благодарение на развитието на 3D принтерите. Някои от тях не само ви позволяват да отпечатате прототип, но и да изпълни поръчка за създаване на готовия продукт.

Бижута и аксесоари от екзотични плодове

Вкусна и едновременно печеливша бизнес идея с предмети ръчна изработка можете да реализирате чрез създаването на бижута и аксесоари от екзотични плодове. Може би много хора знаят за кокосови чанти, клъчове и портмонета в етнически стил, които с успех се продават в курортите.

аксесоар - екзотичен плод

Интересното е, че “плодовата ниша” в сувенирния бизнес все още не е изчерпана, а нови идеи се появяват постоянно. Например, художничката от Ирландия Яна Кемпбъл наскоро стана известна със своите невероятни фигурки-тотеми на герои от келтския фолклор. Те са създадени от костилка на авокадо. Авторката също така е намерила интересен начин за представяне на своите изделия – на мястото на костилките в половин плод. Между другото, авокадото и днес е на върха на своята популярност, така че побързайте да се възползват от това.

Кошничарство или плетени изделия

Кошничарството е лесно и интересно занимание, с което можете да се запознаете в някое от стотиците видеа в интернет. Освен това, може да се превърне в добър източник на приходи, тъй като един човек за един ден може да произвежда около осем плетени изделия. Да се сдобиете с нужните материали, пръчки, ленти не е толкова трудно, а за работа са необходими само дърводелски нож, метална лопатка и въже. Като работно пространство и склад за готова продукция може да използвате собствения си гараж.

Интересно направление за този вид творчество е плетени предмети и вещи за домашни любимци. За най-популярни продукти се считат вече посочени по-горе кошове за пренасяне и къщички за котки. Перфектната дейност за възрастни хора и за всички, които имат много свободно време и желание да създават нещо с ръцете си.

Бележници и калъфи за книги ръчна изработка

Днес бележникът и книгата се превръщат от обикновено място за бележки и четене в средство за изразяване и аксесоар. Ако се интересувате от собствен бизнес във формат хоби работа, тогава помислете за идеята за създаване на подобни бележници и калъфи за книги. Те могат да бъдат рисувани, шити, тип декупаж, но ръчно изработени.

Предишна
Следваща

Най-важното, което трябва да имате предвид при създаването на бизнес за продажба на авторски бележници и калъфи за книги: не си струва да се захващате изобщо, ако не можете да предложите на купувачите нещо изключително оригинално. Реалността е такава, че магазините са препълнени с продукти, качеството на които е трудно да се конкурира. Да се измисли нещо ново в тази област е изключително трудно, а новите успешни идеи веднага се вземат и ползват от по-големи компании.

Share on facebook
Сподели във Facebook
Share on twitter
Сподели в Twitter

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още