Как да започнете онлайн бизнес от нулата – топ 4 варианта – част 2

Публикувано на 27 март 2021 г.

В тази част на статията, както обещахме от счетоводна къща ГАРАНТ, ще споделим 4 топ варианта как да започнете онлайн бизнес от нулата.

Развитието на интернет допринесе за появата на редица възможности за започване на бизнес и доходи без особени инвестиции. Начинаещият предприемач очаквано се тревожи за вложенията в собствения си бизнес, тъй като няма собствен опит в бизнеса или средства, за да започне. В тези случаи е препоръчително да се използват модели за бизнес, които не изискват инвестиции.

ВАРИАНТ 1. Бизнес за предоставяне на услуги в интернет

1. Определяне на целта на бизнеса

Оптимално и подходящо решение за започване на бизнес е да се насочите към предоставянето на услуги в интернет. Основното предимство на тази възможност е липсата на необходимост от предварително закупуване на стоки, суровини и материали.

За да стартирате този вариант като предприемач трябва:

  • да притежавате определени умения, търсени от потребителите в мрежата;
  • наличие на клиенти, готови да плащат за тези услуги;
  • да предоставите услуги в търсената посока, придобивайки опит в бизнеса и да заработите пари за по-мащабни дейности.

ВАРИАНТ 2. Онлайн бизнес, който се базира на посредничество

Много често в бизнеса се случва, че търсеният продукт е представен на пазара с надценена цена или изобщо не е представен. Също така навсякъде има фирми, които произвеждат качествени продукти, но не знаят как да ги популяризират правилно на пазара.

Планът за действие в тази посока е много прост:

  • предприемачът притежава умения за ефективни продажби на стоки или услуги;
  • има контакт с доставчици или производители на стоки, услуги, които могат да ги продадат на цена на едро;
  • бизнесменът намира купувачи, които купуват стоките, услугите като за цена на дребно;
  • предприемачът печели пари като предоставя посредническа функция.

В българския сегмент на интернет има много ресурси, където можете да печелите средства чрез посредничество.

ВАРИАНТ 3. Партньорство с работодател

Всеки амбициозен собственик на бизнес се интересува от развитието на собствения си бизнес и увеличаване на печалбите. Ако служителят притежава информация, която позволява на организацията да оптимизира производството, да намали процента на брака, да подобри ефективността или формулата, или да намали производствените разходи, той може да се обърне към работодателя с предложение за сътрудничество.

Това изглежда така:

  • наличието на знания и умения на служителя, за да даде положителен икономически ефект за организацията;
  • оферта / предложение за сътрудничество към началниците;
  • партньорство и приходи под формата на процент от икономии на разходи или увеличаване на печалбата.

ВАРИАНТ 4. Инфобизнес

Много от хората имат уникални знания, които могат да бъдат интересни и необходими за потребителите в интернет. Ако потенциалният предприемач е в състояние да приготвя вкусни и необичайни ястия, владее перфектно чужди езици или притежава други специални знания, които имат стойност за други хора, тогава оптималното решение ще бъде да се насочите към онлайн бизнес с обучението на хора.

Общият знаменател в предложените варианти е, че предприемачът трябва да има определени умения и да може да ги прилага добре като ги превръща в пари.

Това е способността да се продава – ключово умение в бизнеса, независимо от обхвата и сферата на дейност (търговия, производство или предоставяне на услуги).

През последното десетилетие бизнесът претърпя значителни промени, които преди това изглеждаха почти невероятни – правенето на бизнес без голяма или дори никаква първоначална инвестиция сега е почти ежедневно явление.

Всеки човек, който има определен набор от умения, има възможност да намери своята посока, тази която му е „на сърце“ в интернет и да си докарва доходи, занимавайки се с любимото си нещо.

Почти всяка описана по-горе посока на онлайн бизнес може да се превърне в пълноценен и дългосрочен бизнес в интернет, развиващ се с наемането на определен щат, персонал и служители (онлайн сътрудничество), като се превърне бизнеса в системна и доходна дейност.

Имате нужда от помощ или счетоводен съвет как да стартирате своя бизнес и какво е нужно за регистрация на фирма?

Свържете се със Счетоводна къща Гарант
Изгодно

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.