Пловдив

тел: 0898 7777 36

адрес: бул. 6-ти септември 157, ет.1

Отваряне на денонощен магазин: плюсове и минуси на бизнеса

Денонощен магазин е отлична стартова възможността за създаване и развитие на собствен бизнес. Тази форма на предприемачество дава възможност за привличане на купувачи, за спечелване на позиция на пазара, изпреварвайки потенциални конкуренти.

Не всички хора имат възможност да пазаруват в сутрешни, дневни или вечерни часове. Достатъчно голям брой хора ходят в магазин след 19-20 часа вечерта. И ако денонощен магазин се отвори на място, където такъв няма, тогава успехът на предприемача ще бъде сигурен. Но за това трябва да се изготви бизнес план, като се имат предвид всички рискове и предизвикателства, както и възможните перспективи за разширяване и развитие. Разбира се, да се подсигурите и с добър счетоводител (счетоводна къща).

Отделно трябва да се вземат предвид всички плюсове и минуси на съдържанието на денонощния магазин, да се определят основните направления на дейност – хранителни стоки, алкохол, цигари, опаковани продукти, сладкиши и т.н. Трябва да се отчете географския фактор, т.е. местоположението на търговската точка, търсенето на потенциалните клиенти на различните видове продукти, стоки, храни, напитки.

Предимствата на денонощния магазин

Ето защо откриването на денонощен магазин има множество предимства за предприемачите. Трябва само да се отчетат всички нюанси при изготвянето на бизнес-план и да се наеме достатъчно персонал.

Недостатъци на магазин 24/7

Следва да се има предвид, че за няколко месеца денонощният магазин няма да донесе печалба. Нужно е да се инвестира в маркетинг, реклама. Трябва да похарчите определена сума за печат на реклами, брошури, листовки, обяви във вестници.
Необходимо е да се състави система за премии или бонус поощрения за нощните продавачи. За да не напускат хората, докато магазинът излезе на печалба, трябва да се поддържат и поощряват материално.

Собственикът ще се наложи да е постоянно на линия, ако възникнат проблеми с клиенти, доставчици, продавачи. Което означава, че е възможно да му звънят по всяко време на деня и нощта. Трябва да е на разположение 24 часа, за да реагира на проблеми и питания.

Share on facebook
Сподели във Facebook
Share on twitter
Сподели в Twitter

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още