идеи за бизнес

Идеи за бизнес с малка инвестиция

Публикувано на 16 март 2020 г.

Фотографски услуги

Често фотографският бизнес за сватбено заснемане и други видове снимки се разглежда като самозаетост. Но тук също има редица нюанси, на които трябва да се обърне внимание. На първо място, добър фотограф, дори и при средна заетост, може да надвишава доходите на повечето собственици на малък бизнес, да не говорим за тези, които са на свободни професии. И на второ място, тук има накъде да се надгражда – можете да отворите фотостудио по-натам, да предлагате печат върху различни повърхности, полиграфия и т.н.

Възможностите за работа в тази сфера са просто огромни. Освен вече споменатата сватбена фотография, можете да се занимавате и с интериорни снимки, фотографиране на събития, снимане на продукти (продуктова фотография) за онлайн магазини, брошури, списания, архитектурни снимки и много други видове фотография. Разбира се, не всеки има този талант, но ако сте един от тези хора, достатъчна ще е инвестиция около 2000 лв. за началния комплект техника.

идеи за бизнес

Организиране на мероприятия

Между другото, различните събития могат не само да се снимат, но и да се занимавате с тяхната организация. И при правилният подход дори ще бъде още по-печелившо. Организаторите обикновено сами предлагат всичко необходимо като оборудване, което намалява разходите.

Сватба, корпоративни, фирмени събития, градски събития, бизнес събития и много други. Огледайте се наоколо – събития се случват винаги и навсякъде, без този вид дейност съвременният свят няма как да мине. При това много от клиентите (особено с бизнес) организират събития редовно, и намирайки такъв клиент веднъж, може да си осигурите поток от повторни поръчки.

Нищо не ви пречи да започнете работа, организирайки няколко мероприятия безплатно или на по-ниска от средната за пазара цена, за да създадете портфолио, а след това да задействате целия потенциал на интернет рекламата, за да обърнете върху себе си вниманието на потенциалните клиенти.

Ушиване на дрехи по поръчка

Една от идеите, които се характеризират със стабилно търсене за всички времена. Вярно е, че в тази сфера да започнете собствен бизнес е трудно при липса на достатъчно опит, защото подводните камъни са много. Но, все пак, ако сте шивач, шивачка това ви дава преднина.

Ако се абстрахирате от търсенето, то особено перспективно ще се окаже заниманието с шивашки услуги на дамско облекло, тъй като се оказва, че се търсят често индивидуални шивашки услуги. Също така доста обещаващо, макар и по-сложно, е направлението ушиване на детски дрехи. Като продуктите за мъже в шивашките услуги се отличава с най-малкият дял в структурата на търсенето.

Нивото на инвестиции тук ще зависи от мащаба на вашите идеи. Може да се започне с шевна машина от средно ниво, закупени втора ръка, а за работно място да използвате балкона си. А може и веднага да се снабдите с професионално оборудване, да наемете помещение и наемете няколко шивачки на постоянен щат. Въпросът е само в това достатъчно ли ще са ви поръчките и ще бъдете ли в състояние да предоставите на хората достатъчно ниво на ангажименти.

Туристическа агенция

Въпреки факта, че нишата с туризма е пренаселена, а и самият пазар явно прегрява, то този вид бизнес е все още много популярен сред начинаещите предприемачи, благодарение на ниският праг на стартиране. А чартърни билети, поне в близките години, явно ще бъде по-евтино да се купуват, отколкото редовни, така че за спад на търсенето може да не се притеснявате.

За да започнете работа е достатъчно да се регистрирате и да сключите договор с туроператор, даже препоръчително с няколко, за да предоставите достатъчен избор на екскурзии до популярни дестинации. Самата комисионна за продажба на турове варира от 5% до 15%, в зависимост от вашия оборот.

Въпреки това, ако търсите ефект на продажби в този вид бизнес единствено и само чрез интернет, работа от дома, трябва да ви разочароваме. Много предприемачи, които имат опит в този бизнес, твърдят, че без офлайн офис, реален офис при този вид бизнес, процентът на реализация ще бъде много нисък, тъй като ако няма реален контакт лице в лице, това се отразява на нивото на доверие от страна на потенциалните клиенти.

Автомобилна работилница (автосервиз)

Самостоятелен автосервиз може да бъде много изгоден, ако сте много добри в тази дейност. Да се разчита само на наети служители не бива, в противен случай ще се сблъскате не само с проблеми на оценката на нивото на квалификация и опитите да ви заблудят с тяхна страна, но и с отношението на клиентите към тях, които могат да бъдат недоволни от качеството на обслужване. Заложете тук на собственото си име, умения и подбирайте хората си, ако наемате такива.

За да се сведат до минимум инвестициите, ако сте избрали тази бизнес идея, обърнете внимание на такъв момент като специализацията. Започвайки да работите само с определена марка автомобили, както и само по електрониката на автомобила, можете да икономисате оборудване и да се разширите вече с увеличаване на потока от клиенти.

И въпреки че може да изглежда, че основният проблем в този бизнес ще е наемът на помещение, защото колата е трудно да се нарече компактна вещ, всъщност, можете да започнете в обикновен гараж някъде в покрайнините на града.

Търсите качествено счетоводно обслужване?

Свържете се със Счетоводна къща Гарант
Изгодно

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *