Пловдив

тел: 0898 7777 36

адрес: бул. 6-ти септември 157, ет.1

Как да създадете печеливш бизнес

Много често се възхищаваме на постиженията на нашите приятели и познати, особено ако имат собствен бизнес и нещата вървят успешно. Но ние виждаме само резултата от техния труд и не мислим за пътя към постигането му.

Има мнение, че да имаш собствен бизнес е лесна работа, трябва само добра идея плюс консултация с опитен специалист. Това е причината, поради която бизнесът и надеждите се сриват. Когато създавате печеливш бизнес, според счетоводна къща ГАРАНТ много е важно счетоводната и правна подкрепа да бъдат качествени и квалифицирани.

Тогава възниква въпросът как да се направи успешен бизнес от нулата? Нека започнем със създаването на обещаващ план за откриване на собствен бизнес.

 1. Идея за бизнес.
 2. Необходимо е да се определи дали тази стока или услуга ще предизвика интереса на потребителя на дадено място и в даден момент.
 3. Създаване на бизнес план, определяне на рентабилността на вашия продукт и времето за изплащане на пазара.
 4. Определяне на стойността на проекта, собствени вложения и заемни средства.
 5. Изпълнение, реализация на проекта.
 6. Печалба.

 

Такава схема трябва да се прилага в идеалния случай, сега ще разгледаме клопките пред всеки един начинаещ бизнес:

 1. Собственикът на бизнеса трябва да бъде юридически и икономически грамотен, за да регистрира фирма и юридически адрес, да създаде устав, да се регистрира в данъчната служба и да открие банкова сметка.
 2. Необходимо е да се определи и избере място, дали ще бъде собствено помещение или под наем. Ако е вторият вариант, то в сметките трябва да се включат и разходите за наем и комунални услуги.
 3. Много важно и отговорно е набирането на служители, персонал, вариращи от счетоводител, счетоводна къща и адвокат до асистент, администратор. Това трябва да са надеждни хора, на които можете да се доверите. Ако персоналът не ви харесва, не ви допада, сменете веднага, на трудовата борса можете да намерите приличен заместител.
 4. Самата реализация на проекта, ако това е вид производство – закупуване на оборудване, организиране на производството, формиране на отношения с контрагенти; ако това е услуга – тогава изборът на широка база от клиенти, които могат да привлекат допълнителни хора.
 5. Маркетинг в бизнеса е необходим. Това не означава, че трябва да се обърнете специално към маркетолог, но непременно трябва да се рекламирате. Сега има огромно количество начини да популяризирате и да напомните за себе си, като публикувате статии и обяви в сайтове, вестник; банери в града; обяви на информационните табла, както платени, така и безплатни; публикации в списания; спонсорство на събития, които се провеждат в града, течащи по телевизията, публикуване на информация в социалните мрежи и други. Трябва да се помни, че не винаги скъпа реклама е ефективна. Трябва да се намери този вид комуникация, която ще даде максимален резултат за вашия вид бизнес.
 6. Решаване на други задачи, възникващи по настоящия сценарий, като например: работа с рекламни агенции, закупуване на касов апарат, инсталиране на пожарна сигнализация, договор с агенция за сигурност.

 

Един от най-важните показатели се явява добрия контрол от страна на ръководителя, собственика, добре отработен механизъм на работа и постоянно развитие. Основната цел е да се създаде модел на функциониране, където приходите ще надхвърлят разходите в пъти. При стабилен приток на пари, можете да разчитате на бърза възвръщаемост на начинанието.

Ако всички условия са изпълнени, ще получите отлична печалба!

Сподели във Facebook
Сподели в Twitter

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Вижте още