Пловдив

тел: 0898 7777 36

адрес: бул. 6-ти септември 157, ет.1

6 тайни за успешна автобиография на счетоводителя

Тайни за успешно CV на счетоводителя

Много често за едно свободно работно място се борят 3-4, че и повече счетоводителя. Как да направите така, че именно вашата автобиография на счетоводител да предизвика интерес и реакция от страна на бъдещия работодател. От „счетоводна къща Гарант“ ще разгледаме най-важните моменти, които трябва да се отразят в резюмето ви:

1. Точни и ясни, разбираеми формулировки

Счетоводител – това е професия, при която се изискват краткост и точност. Изпратете автобиография в този стил и това ще предизвика интерес. Отразявайте основно фактите, тук не са нужни лирически отклонения и излишни обяснения. Ако работодателят прави избор, то най-вероятно той ще избере автобиографията с ясни и структурирани формулировки.

2. Посочете конкретно вида счетоводство, с което сте се занимавали

Какви са били нюансите на водене на счетоводството, работили ли сте с ДДС. Посочете профила на фирмата, компанията, в която сте работили – производство, услуги, търговия или обществена, работодателят ще обърне внимание на човек с опит. Ако искате промяна на сферата, то напишете това в резюмето си. Ако се занимавате, освен със счетоводство, така също и с въпросите на персонала, кадрите, то също посочете това.

3. Отразете мащаба на фирмата, компанията и нейната численост.

Ако сте работили в големи компании или организации, най-вероятно те не се нуждаят от представяне. Ако фирмите са били по-малко известни, напишете колко души са работили в нея, числеността им, какво е било нивото и колко колеги сте имали в счетоводството, или може би сте били единствен счетоводител във фирмата.

4. Укажете име на програма или програми, с които сте работили

Често работодателят търси служител за работа с точно конкретна програма, така че ако сте добре запознати и я владеете, това ще бъде във ваша полза. Посочете тези факти като ключови умения и на автобиографията ви ще бъде обърнато внимание още в началното пресяване на кандидатите. Посочете задължително и версията на програмата, с която сте запознати, тъй като има значение за фирми, които се занимават с услуги, търговия и такива с производство. В противен случай в последствие в процеса на работа могат да възникнат усложнения.

5. Напишете и вашите професионални постижения

Сблъсквали ли сте се с проверки от данъчни служби, други контролиращи или държавни институции. Оптимизирали ли сте система за данъчно облагане, преминавали ли сте през одит. А може би сте участвали в разработването на счетоводната политика на фирмата, консултирали сте, напишете за това. Ако имате ръководен опит или такъв с наемане и обучение на персонал – също го отразете в резюмето си.

6. Посочете мястото/местата, където сте учили и направления или специалности

Както и курсове, семинари, ако сте посещавали такива. Ако все още учите, посочете планираната дата за завършване. Ако искате да повишавате своята квалификация, напишете го обезателно – че желаете да се развивате и в каква посока, какъв курс.

Успех в намирането на работа!

Share on facebook
Сподели във Facebook
Share on twitter
Сподели в Twitter

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още