10 идеи за бизнес - част 2

10 идеи за бизнес през 2021 година – част 2

Публикувано на 30 декември 2020 г.

Пандемията наложи промени в икономическата среда и динамика, но бизнеси ще има, а те трябва да са съобразени и адекватни на новите условия. От счетоводна къща „Гарант“ ще споделим и останалите 5 идеи за бизнес през 2021 година.

6. Образователни курсове

Важното тук е да се събере екип от наистина компетентни преподаватели, които са в състояние да обяснят сложни теми. Или може би вие сте добре запознати с някаква област и можете да споделите знанията си? Най-популярни са курсовете, свързани с IT, чужди езици, финанси, счетоводство и красота.

Напоследък актуални са курсове по програмиране за деца. Към онлайн посоката се насочват и на пазара за допълнително образование за деца. Например, можете да се поинтересувате от предлагане на алтернативно образование и стартиране на курсове по програмиране в различни области. Като предприемач може да набирате ученици чрез директно предложение посредством училищата или ако сте достатъчно активни в социалните мрежи и с няколко хиляди последователи, да се презентирате там.

7. Доставка на храна от ресторанти

Дори големите градове често нямат услуги, които могат бързо да доставят храна от всеки ресторант, пицария, заведение за бързо хранене. В същото време търсенето на доставка е огромно, особено в днешните ковид условия – в почти всяко заведение, което предлага доставка на храна, времето за изчакване се увеличава. Доставката е особено нужна и скача като търсене в дните петък, събота и неделя. Можете да започнете с един автомобил в зависимост от големината на града, населеното място и според работата да увеличите автопарка.

8. Маникюр или удължаване на мигли у дома

Може би най-често срещаният вариант за стартиране на бизнес за жени. Прагът за влизане е съвсем нисък – например, добри курсове по маникюр и някакви неголеми средства са необходими за закупуване на консумативи. Възможностите за растеж тук също са добри: като попълните стабилна и добра клиентска база, можете да отворите в един момент свой салон.

9. Дронове под наем

Интересна идея за бизнес през 2021 г., която все още има малко конкуренция. Дронове се наемат за заснемане на частни партита, фирмени партита, сватби и други празници, събития. Както и за проследяване на движеща се цел; прелитане и записи над сгради, когато се снимат строителни обекти; репортажи на спортни състезания, събития; за заснемане на празнични събития; при излъчване на концерти и въздушна фотография. Основната инвестиция е закупуването на дрон или дронове. За да не рискувате, започнете с по-прост и обикновен модел.

10. Кетъринг

Все повече и повече хора, на които се налага организиране на празници или бизнес събития, отказват услугите на скъпи ресторанти в полза на свободно наети площи и кетъринг. Тази идея е в известна степен сложна и специфична като организация, но ако сте запознати с тази област – например, сте работили като готвач или имате заведение в момента, което се налага да е затворено, работили сте в агенция за събития или друг кетъринг, то този бизнес може да ви донесе добра печалба.

Не забравяй да прочетеш и останалите 5 идеи за бизнес в първа част на статията „10 идеи за бизнес през 2021 година“.

Нуждаеш се от счетоводно съпровождане и бърза регистрация на фирма?

Необходим ти е счетоводен, данъчен или бизнес съвет? Свържи се със счетоводна къща ГАРАНТ сега!
Изгодно

One Response

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.