бизнес идея

10 идеи за бизнес през 2021 година – част 1

Публикувано на 30 декември 2020 г.

10 бизнес идеи с минимални инвестиции за стартиране през 2021 година

Проекти с минимални инвестиции могат да се изпълняват в различни области, някои идеи са особено обещаващи. Най-често те са свързани с трайна тенденция, като грижа за околната среда и нови потребности. Сега, например, са търсени алтернативни образователни формати, онлайн курсове, както и проекти, свързани с електронна търговия (E-commerce).

Често бизнесът в по-малките градове позволява да не се изискват огромни инвестиции, като в същото време по-ниската конкуренция прави потенциалните клиенти неизкушени и възприемчиви към експериментите на новите предприемачи.

От счетоводна къща ГАРАНТ избрахме 10 оригинални проекта с инвестиции до 10 хил. лева различни области – от онлайн курсове по стил до отглеждане на микрорастения.

1. Coworking (коуоркинг пространство) за бюти занаятчии – маникюристи, гримьори, фризьори

Ако сте частен гримьор, който често трябва да се движи от място на място и да носи със себе си много козметика и уреди, решаването на проблема ще стане с наемане на студио на час или за няколко часа.

Идеята за откриване на работно пространство за бюти професии е практична, например с до 30 места: те могат да наемат място за един час, цял работен ден или 15 дни в месеца. Ваши клиенти могат да бъдат маникюристи или гримьори, фризьори, които познавате от общ курс, а реклама можете да направите в социалните мрежи като Facebook и Instagram

2. Отглеждане на микрорастения (микрозелени)

Микрозелените са младите кълнове на листни зеленчуци, които се използват за декориране и приготвяне на ястия. Това може да бъде босилек, грах, соя, броколи, слънчоглед. Такъв продукт се вписва органично във фитнес тенденциите и е търсен сред спортистите.

В началото е съвсем реалистично да започнете отглеждане в собствения си апартамент, например в килер. Когато бизнесът се разшири, растенията можете да преместите в отделна стая със система за отопление и вентилация.

Всички допълнителни инвестиции в бизнеса се изплащат почти незабавно, продуктът е търсен поради тренда на здравословния начин на живот и висока конкуренция сред ресторантите. Всеки месец можете да работите с нови клиенти – дават ви пробни поръчки, а по-късно цените и партидите се договарят с тях. Нови поръчки може да се получат благодарение на Instagram и контекстуална реклама.

3. Производство на изделия от дърво

Можете да отворите собствена дърводелска „работилница“ с почти никакви инвестиции и опит с дърво. Просто четете книги, гледайте видеоклипове за обучение и четете форуми. Можете да се концентрирате над изработка на дребни дървени фигурки и подаръчета, както и дървени кутии или реставриране на стари дървени мебели (маси, столове, скринове, шкафчета). Спестете вземане на помещение под наем като организирате в началото работата в гаража или в приземно помещение, сутерен или таванска стая. Можете да си направите страница в социалните мрежи, което няма да ви струва нищо и да се рекламирате с малко или почти никакви инвестиции. Новите клиенти ще ви препоръчат и помогнат да намерите още клиенти, а и да ви забележат магазини за ръчно изработени подаръци.

4. Център за психологически умения или коучинг

Трансформационните игри помагат бързо хората да се справят с психологическите проблеми, като 80% от клиентите остават в центъра за по-дълбока терапия. Ролевите игри с продължителност два до три часа се оказват добра алтернатива на многодневните психологически майсторски класове. Те съчетават групова терапия, обучения, майсторски класове и коучинг съвети, помагат за управление на стреса, намаляване на теглото, формиране на взаимоотношения. Всяка игра се разработва и развива един месец.

Играта може да включва шест непознати един на друг човека, тя се състои от пет до седем етапа. В края на играта човек трябва да намери няколко начина за решаване на проблема.

Първоначалните инвестиции ще отидат за наемане и подреждане на кабинета, методически ръководства, пособия, игри, книги. Основните разходи – наем, закупуване на нови методически материали, заснемане и монтаж на образователни курсове.

5. Магазин за ползвани учебници и книги

Можете да започнете с продажба на домашна колекция от стари книги. Начален капитал ще ви е нужен за инвестиране в касов апарат, поне тримесечен наем и мебели. Изберете центъра на града, евтини мебели от приятели и поне 600 книги, за да започнете продажбите. Първите клиенти ще дойдат много вероятно от социалните мрежи, не забравяйте да създадете и поддържате актуален и интересен профил там.

Можете да изкупувате големи лични колекции на познати, приятели, роднини, както и които се продават в сайтовете за покупко-продажба. Ако ги купите на едро или в голямо количество изкупната цена ще е много по-ниска за сметка на количеството. Може да се концентрирате само върху популярна литература, български и чуждестранни класики, специализирана медицинска или друга подобна ученическа/студентска литература.

Не забравяй да прочетеш и останалите 5 идеи за бизнес през 2021 година в следващата статия!

Искаш да регистрираш свой бизнес и да получиш счетоводна консултация?

Свържете се със Счетоводна къща Гарант
Изгодно

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.