Пловдив

тел: 0898 7777 36

адрес: бул. 6-ти септември 157, ет.1

Цени на счетоводни услуги за стартиращия бизнес – особености

Цени за счетоводно обслужванеАко фирмата Ви е стартирала наскоро бизнеса си, и в момента сте в процес на търсене на подходяща оферта за счетоводни услуги, вероятно ще ви направи впечатление, че доста счетоводни къщи предлагат отстъпка от цената за първите няколко месеца. Вероятно ще си кажете, че това е нормална практика за привличане на нови клиенти – но предположението Ви ще бъде само частично вярно. И така, кое прави вашата новосъздадена фирма толкова привлекателен клиент за всяка фирма за счетоводни услуги?

Идеалният вариант за всеки собственик на фирма е да ползва услугите на една и съща счетоводна къща през целия период на дейността си. Просто защото по този начин счетоводителят ще бъде запознат дори и с най-малките детайли от бизнеса, а това ще му позволи да дава много по-уместни съвети и консултации. Ето защо, моментът след регистрация на нова фирма е идеален, за да намерите и добра оферта за счетоводно обслужване.

Започвайки работа с един клиент още от началото, на счетоводителя ще му бъде много по-лесно да организира счетоводната отчетност и документооборота. Така рискът да “изскочат” проблеми от миналото е на практика сведен до нула. Освен това всяка счетоводна кантора има собствени правила и процедури на работа – и когато работещите в нея имат възможността да внедрят тези процедури още от самото начало, то и производителността на труда им се повишава.

Освен това всеки нов договор за счетоводно обслужване носи със себе си доста първоначална работа, необходима за стартиране на счетоводството. А когато новият клиент на счетоводната къща има зад себе си дълга история, понякога е необходимо доста време счетоводителят да се запознае с подробностите, и евентуално да открие някакви грешки при осчетоводяването на стопанските операции.

Когато новият клиент започва “на чисто”, то тези първоначални разходи обикновено са пренебрежимо малки – и е напълно справедливо в този случай клиентът да ползва отстъпка от цените на счетоводните услуги.

Разбира се, не всички счетоводни къщи правят подобни отстъпки. И те също имат своите аргументи – например в началото на бизнеса фирмите обикновено имат по-голям брой документи – например първоначално зареждане със стоки, големи покупки на машини и инвентар. Ето защо, когато търсите счетоводна къща, добре би било да проучите каква е политиката на счетоводната къща по отношение на новорегистрираните фирми.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още