Пловдив

тел: 0898 7777 36

адрес: бул. 6-ти септември 157, ет.1

Счетоводните услуги – 7 предимства на аутсорсинга

Повечето хора вероятно смятат, че счетоводството е проста задача. Но всъщност, воденето на счетоводна отчетност е съвкупност от множество взаимосвързани процедури, всяка една от които в някакъв момент от времето би повлияла върху крайния стопански резултат. Като цяло, повечето от дейностите са свързани с отчитането на ежедневните стопански операции, воденето на каса, инвентаризации, както и дейностите, свързани с персонала – отчитане на осигуровки, отпуск, обезщетения, сключване на договори и много други. Поради затягането на контрола от страна на данъчните институции, издрядното счетоводно отчитане става все по-важно.

За един собственик фирма, обикновено има два подхода за организиране на счетоводството. Единият е наемане на счетоводител на пълно или непълно работно време. Във време на криза този подход става все по-труден за изпълнение, тъй като добрите специалисти с опит и репутация се намират трудно и струват скъпо. Наемането му като служител на фирмата е свързано и с много други разходи – за софтуер, осигуровки, отпуски, обучение, и много други.

Аутсорсингът е концепция за взимане на вътрешни за организацията функции и дейности, и предаването им на външна компания, която се е специализирала в тази конкретна дейност. Това винаги води до намаляване на фирмените разходи, тъй като външните фирми реализират икономии от мащаба – и това им позволява да предложат услугите си на по-ниска цена. Най-очевидният пример за аутсорсинг е бизнесът на счетоводните къщи. В период на икономически трудности намаляването на разходите чрез ползването на услугите на счетоводна кантора е един все по-привлекателен вариант.

Предимства на аутсорсинга на счетоводни услуги

  • Концентрирате се върху основните си бизнес-приоритети
  • Намалявате разходите за софтуер и персонал
  • Автоматизирате сложните процедури относно месечните декларации по ДДС, ведомости, осигуровки, плащания, и други
  • Ползвате услугите на квалифицирани и опитни счетоводители
  • Счетоводството Ви се отчита със съвременен софтуер, позволяващ създаването на справките, нужни за управлението на бизнеса Ви
  • Спестявате фирменото време
  • Получавате високо ниво на поверителност и сигурност – евентуалните санкции и глоби от страна на държавата се поемат от счетоводната къща.,

Ползването на счетоводна къща дава на компанията Ви конкурентно предимство, тъй като винаги имате информация за последните законодателни промени, касаещи бизнеса Ви. Така че, аутсорсингът е един добър вариант за борба с кризата.

Ако желаете да получите подробна информация за счетоводните ни услуги, посетете https://www.kantora-plovdiv.com/

Share on facebook
Сподели във Facebook
Share on twitter
Сподели в Twitter

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *